GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταϊλάνδη: Η αστυνομία διέλυσε αντικυβερνητική διαδήλωση

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ταϊλάνδης έκαναν χρήση δακρυγόνων την Πέμπτη για να διαλύσουν αντικυβερνητική διαδήλωση η οποία διοργανώθη...


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ταϊλάνδης έκαναν χρήση δακρυγόνων την Πέμπτη για να διαλύσουν αντικυβερνητική διαδήλωση η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης η οποία προσπαθεί να εμποδίσει την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Περίπου 500 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από αθλητικό κέντρο της Μπανγκόκ νωρίς την Πέμπτη , όπου η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης εργάζεται για τη διαδικασία εγγραφής υποψηφίων για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.
Η αστυνομία προειδοποίησε τους διαδηλωτές να μην προσπαθήσουν να εισέλθουν στο κτίριο και στη συνέχεια έκανε χρήση δακρυγόνων, όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν στο αθλητικό κέντρο. Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς που ήταν στην περιοχή μετέδωσαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών με σφαίρες από καουτσούκ.
Εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές ζητούν την αποχώρηση της Γινγκλούκ Σιναουάτρα την οποία κατηγορούν ότι είναι μια μαριονέτα του εξόριστου αδελφού της και πρώην ηγέτη Τακσίν Σιναουάτρα. Η αντιπολίτευση θέλει να αντικαταστήσει την κυβέρνηση με το «συμβούλιο του λαού» ένα μη εκλεγμένο σώμα, το οποίο θα οδηγήσει σε εκλογές τη χώρα εντός 18 μηνών.
Για τον τερματισμό της κρίσης, η Γινγκλούκ ζήτησε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά η αντιπολίτευση, η οποία δεν είχε κερδίσει τις εκλογές εδώ και 20 χρόνια , ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα τις μποϋκοτάρει. Αυτή η πολιτική κρίση είναι η μεγαλύτερη από το 2010, όταν είχε προκληθεί στρατιωτική επέμβαση με αποτέλεσμα πάνω από 90 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Αυτή τη φορά ο στρατός ουσιώδες στοιχείο της συνταγματικής μοναρχίας που έχει βιώσει 18 πραξικοπήματα και απόπειρες πραξικοπημάτων από το 1932, αρνήθηκε να πάρει θέση .
Αλλά η πολιτική κατάσταση παραμένει ασταθής, ακόμα και αν η τάση για απ’ ευθείας σύγκρουση είναι λιγότερο έντονη από ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις των αντίπαλων πολιτικών ομάδων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση