GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Θυελλώδεις άνεμοι και δριμύ ψύχος συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, ενώ αύριο Πέμπτη στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσει...


Θυελλώδεις άνεμοι και δριμύ ψύχος συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, ενώ αύριο Πέμπτη στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά που το απόγευμα θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Η θερμοκρασία σήμερα αργά το βράδυ στο Λεκανοπέδιο θα αγγίξει τους 7 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση, ενώ η Θερμοκρασία κινείται μέχρι και τώρα στους 7 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες σημειώνονται τοπικές βροχές, ενώ σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει όλη τη μέρα την Κρήτη.
Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη
Ειδικότερα, θερμοκρασίες στις οποίες δεν έχει … συνηθίσει η Κρήτη, γνωρίζει σήμερα το νησί, με το χιονιά να επελαύνει, ενώ τα έντονα φαινόμενα θα συναχιστούν και αύριο. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην ανατολική Κρήτη, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι. Για προληπτικούς λόγους οι δήμαρχοι αποφάσισαν να παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου, τη Βιάννο και την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Λόγω της χιονόπτωσης, μάλιστα, δύο νταλίκες «δίπλωσαν» μεταξύ Αμιρών και Βιάννου και χρειάστηκε η κινητοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, που έφτασαν στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς και να ξεμπλοκάρουν τα οχήματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί διακοπές κυκλοφορίας είτε από χιονοπτώσεις είτε από κατολισθήσεις, ωστόσο, τόσο τα μηχανήματα της περιφέρειας όσο και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα. Προσοχή χρειάζεται στο οδικό δίκτυο καθώς σε πολλά σημεία έχει χιονίσει, ενώ με δυσκολία γίνεται η κίνηση των αυτοκινήτων προς Αγία Βαρβάρα, Βιάννο και Οροπέδιο Λασιθίου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε πέντε περιπτώσεις στο Ηράκλειο για δέντρα που ξεριζώθηκαν από τον αέρα. (Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr)

Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο – Υπό του μηδενός η θερμοκρασία στη Μακεδονία
Το Αιγαίο σφυροκοπείται από ισχυρούς ανέμους όλη την ημέρα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σε ημιορεινά τμήματα.
Η θερμοκρασία, σε αισθητή πτώση, θα κυμανθεί από -7 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 11 στη Δυτική Ελλάδα, από -2 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 8 με 9 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ, αλλά σταδιακά στα βόρεια θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση ενώ το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Βροχές, μποφόρ και χιόνια την Πέμπτη
Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και καλό καιρό με αρκετό κρύο στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013. Ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και κυρίως στον Έβρο, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα βρέξει στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια με χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά που το απόγευμα θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς στην πόλη και στους 8 με 9 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.
Λίγες νεφώσεις και παγετό το πρωί, περιμένουμε την Πέμτπη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Θράκη να είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες, από -1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή μικρή εξασθένηση σε μέτριους.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού – Η πρόγνωση για Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Την Παρασκευή στα ανατολικά και στα νότια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές και χιονόνερο, ενώ στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τον παγετό να πλήττει τα βόρεια τμήματα της χώρας.
Το Σάββατο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει η πιθανότητα α σημειωθούν ασθενείς βροχές στη νότια νησιωτική χώρα τις πρωινές ώρες. Οι άνμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ενώ ο παγετός παραμένει τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά με 6 μποφόρ.

Από τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια των πλοίων για Κρήτη
Μετά τις 12 το βράδυ αναμένεται να αναχωρήσουν τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία για την Κρήτη, καθώς αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των θυελλωδών ανέμων που τοπικά σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.
Πρόκειται για τα πλοία «blue star 1» και «faistos Palace» για το Ηράκλειο και το «ΛΑΤΩ» για τα Χανιά. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «blue star 2» από Πειραιά για Σύρο, Λέρο, Κώ και Ρόδο.
Από τη Ραφήνα και το Λαύριο δεν υπάρχουν δρομολόγια αυτή τη στιγμή, ενώ σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου για τον Αργοσαρωνικό.
Η γραμμή Πέραμα- Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά όπως και η γραμμή Πάχη Μεγάρων- Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα.
Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αρκίτσα- Αιδηψός, Βόλος- Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας- Θάσος και Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη. Επίσης, κανονικά λειτουργεί η γραμμή Ρίο- Αντίρριο.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και πορθμεία της χώρας αλλά και με τα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση