GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Κροάτες ψηφίζουν για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Οι Κροάτες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν σχετικά με μια αναθεώρηση του Συντάγματος που αποσκοπεί στο να εμποδίσ...


Οι Κροάτες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν σχετικά με μια αναθεώρηση του Συντάγματος που αποσκοπεί στο να εμποδίσει την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, σε ένα δημοψήφισμα, την διεξαγωγή του οποίου ζήτησαν συντηρητικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και καταδικάστηκε έντονα από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οδηγεί σε διακρίσεις.
Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο γάμος θα πρέπει να καθορίζεται από το Σύνταγμα ως «η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα» στην χώρα αυτή των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έγινε πρόσφατα μέλος της ΕΕ και στην οποία η Καθολική Εκκλησία, η οποία προσέφερε την πλήρη υποστήριξή της στην διοργάνωση αυτού του δημοψηφίσματος, διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.
Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 ώρα Ελλάδος και θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 20:00 ώρα Ελλάδος. Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ.
Το δημοψήφισμα αυτό θα είναι έγκυρο ασχέτως ποσοστού συμμετοχής.
Χθες περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο Ζάγκρεμπ με το σύνθημα «το Σύνταγμα δεν είναι παιχνίδι» και ζητώντας από τους Κροάτες να ψηφίσουν κατά της αναθεώρησης του Συντάγματος, το οποίο στην τρέχουσα μορφή του, δεν περιλαμβάνει κανέναν ορισμό για τον γάμο.
«Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν το δικαίωμα στην αγάπη και την ευτυχία. Κανείς δεν ζητεί να εξασφαλίσει κάτι που θα έβλαπτε τους άλλους, αλλά μόνον το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στην φυσιολογική ζωή. Πριν από 100 χρόνια τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούσαν το αντικείμενο τέτοιων δημόσιων συζητήσεων», δήλωσε η Μπάρμπαρα Νόλα, μια ηθοποιός που αγωνίζεται κατά της αναθεώρησης αυτής του Συντάγματος.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, το 68% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι θέλει να ψηφίσει «ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα και το 27% «όχι».
Ο πρόεδρος Ίβο Γιοσίποβιτς κάλεσε το έθνος να ψηφίσει «όχι», σημειώνοντας ότι διαφορετικά οι Κροάτες θα δείξουν ότι «δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την διαφορετικότητα».
«Αν (το δημοψήφισμα) επιτύχει, το μήνυμα θα είναι ότι θέλουμε να αποκλείσουμε μια διαδικασία την οποία βλέπουμε σαφώς στον δημοκρατικό κόσμο, αυτήν της ισότητας όλων των ανθρώπων ασχέτως της διαφορετικότητάς τους, ιδιαίτερα όσον αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό», σημείωσε ο Γιοσίποβιτς.
Επίσης η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάνοβιτς είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Κροατία μπορεί να επιτρέψει στο μέλλον τους γάμους μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Στρασβουργο: το δικαιωμα των ομοφυλων στο συμφωνο συμβιωσης
    Γραμμα σε εναν τετοιον:

    Ακου πουσταρα: Κανεις δεν σου αφαιρει το "δικαιωμα" να τον παιρνεις, απο πισω η απο το στομα η απο τη μασχαλη, ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα στην ΠΡΑΞΗ!
    1) Οταν ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να........ υιοθετειτε παιδια, βρε πουστη μου, αυτο ειναι από τα ανηκουστα!! Τη στιγμη που κανουν ΣΤΕΙΡΩΣΗ σε ζωα με επιθετικη η αντικοινωνικη συμπεριφορα, εσεις που ΑΥΤΟΣΤΕΙΡΩΝΕΣΤΕ, σαν ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που ειστε, θελετε να το παιξετε γονεις!!!
    Αλλα δεν φταιτε εσεις οι πουστρες, αλλα οι πολιτικοπουστρες που δεν εχουν Θεο..
    2) Οταν ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ να παιρνετε τη συνταξη του ερωμενου σας! ΑΥΤΟ ειναι κοινωνικη ΒΟΜΒΑ και σιγουρα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! κλπ., κλπ.,
    Βλεπεις, πουστη μου, οτι δεν ειναι απλα τα πραγματα, παντως παραδεχομαι την ξετσιπωτσια σου που βγαινεις δημοσια και λες οτι σ' αρεσει να σε γαμανε αντρες!
    Κατι που πολλοι αλλοι ΤΙΜΙΟΙ οικογενειαρχες δεν κανουν για πραγματα ΝΟΜΙΜΑ της καθημερινης τους ζωης, επειδη... ντρεπονται!
    Επιτελους πρεπει οι πολλοι, βλεποντας σε, να παρουν κι εκεινοι θαρρος να λενε τα δικα τους δικαια και φυσιολογικα αιτηματα.
    Αντε και καλα γαμησια
    ΥΓ: ψιτ: προσεχε μηπως κατα λαθος μεινεις κι' εγγυος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση