GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου η επιλογή των φορολογικών υποθέσεων κεφαλαίου

Με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα επιλεγούν από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ οι ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου που θα ε...


Με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου θα επιλεγούν από τους προϊσταμένους των ΔΟΥ οι ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου που θα ελεγχθούν έως το τέλος του έτους για να μην παραγραφούν λόγω παρέλευσης δεκαετίας.
Πρόκειται για υποθέσεις για τις οποίες ο χρόνος παραγραφής λήγει και θα παραταθεί κατά δύο χρόνια προκειμένου να εξασφαλισθεί ο έλεγχός τους, σημειώνει το ΑΜΠΕ.
Με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, δίνει οδηγίες προς τις εφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιλογή των υποθέσεων και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, οι εντολές ελέγχου τέτοιων υποθέσεων, που έχουν εκδοθεί πριν την εγκύκλιο και δεν έχουν ξεκινήσει, θα ακυρωθούν.
Ειδικότερα η εγκύκλιος διευκρινίζει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
- Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ αφού αξιολογήσει τις υποθέσεις κληρονομιών, γονικών παροχών, δωρεών, μεταβιβάσεων, εμπορικών ελέγχων κλπ καλείται να επιλέξει τις πλέον σοβαρές, όπως:
α) Υποθέσεις φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων με προσωρινή αξία ακινήτου άνω των 80.000 ευρώ.
β) Υποθέσεις φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων για τις οποίες χορηγήθηκε απαλλαγή Α” κατοικίας με κριτήριο το ύψος της αξίας του ακινήτου.
γ) Υποθέσεις φορολογίας κληρονομιών- δωρεών- γονικών παροχών, στις οποίες περιλαμβάνονται κινητές αξίες, μετοχές, μερίδια, μερίδες και γενικά επιχειρήσεις (μη εισηγμένες σε χρηματιστήριο), η αξία των οποίων δεν προσδιορίστηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ.1055/1.4.2003.
δ) Υποθέσεις φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας εφόσον στην υποβληθείσα δήλωση έχουν αναγραφεί ενυπόθηκα χρέη από δάνεια ή ο φορολογούμενος επικαλείται απαλλαγή.
ε) Υποθέσεις ενιαίου τέλους ακινήτων, εφόσον στην υποβληθείσα δήλωση περιλαμβάνονται ειδικά κτίσματα και δεν έχουν αναγραφεί στοιχεία οικοπέδου ή αγροτεμαχίου.
στ) Υποθέσεις ειδικού φόρου επί των ακινήτων του ν.3091/2002, ως προς τα δικαιολογητικά απαλλαγής.
- Επειδή το πλήθος των παραγραφόμενων υποθέσεων είναι πολύ μεγάλο και κατά συνέπεια καθίσταται ανέφικτο από τις υπηρεσίες να ελέγξουν όλες τις υποθέσεις φορολογίας κεφαλαίου που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου του 2013, η κάθε Υπηρεσία, θα αναθέσει προς έλεγχο τρεις υποθέσεις σε κάθε ελεγκτή.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ, ΖΩΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ. ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΚΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ, ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΠΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΟΠΛΗΓΜΕΝΟΙ, ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΚΟΧΡΟΝΟ ΝΑΧΕΙ !

    Τρανό παράδειγμα της ρήσης "κάνε την κρίση ευκαιρία" ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με την δήλωση "πόθεν έσχες" του, ο κ. Παπανδρέου αύξησε τις καταθέσεις του κατά 180.000 ευρώ!
    Οι διαλέξεις σε όλο τον κόσμο αυγάτισαν τον λογαριασμό καταθέσεων του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

    Οι καταθέσεις της οικογένειας εμφανίζονται να έχουν αυξηθεί κατά 180.000 ευρώ.

    Πιο αναλυτικά:
    Από 319.425 ευρώ το 2010 έφτασαν τις 500.340 ευρώ το 2011.

    Το εισόδημα που δήλωσε από την βουλευτική αποζημίωση είναι 102.038,81 ευρώ και από άλλες πηγές 718,78 ευρώ.
    Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 4.578,94 ευρώ.

    Η οικογένεια απέκτησε μέσω κληρονομιάς που πήρε η Αντα Παπανδρέου, ένα σπίτι 200 τ.μ. στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση