GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιώργος Δρακούλης: "Τα ΑΜΕΑ θύματα των μνημονίων..."

Άνθρωποι με «ειδικές ανάγκες». Άνθρωποι με ειδικές ικανότητες. Άνθρωποι με απίστευτα αποθέματα ψυχικών και συναισθηματικών δυνάμεων,...


Άνθρωποι με «ειδικές ανάγκες». Άνθρωποι με ειδικές ικανότητες. Άνθρωποι με απίστευτα αποθέματα ψυχικών και συναισθηματικών δυνάμεων, παρόλο που βιώνουν χωρίς να το...
θέλουν δυσκολίες, που ούτε τις φανταζόμαστε οι περισσότεροι από εμάς.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που είναι περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτοσυντήρησης, μετακίνησης, επιβίωσης και κοινωνικής ένταξης. Στην κατάσταση που βρίσκονται χρίζουν βοήθειας από τους συνανθρώπους τους και την πολιτεία. Και όμως αντ’αυτού, βιώνουν τον ψυχικό πόνο, την παραμέληση, την κακομεταχείριση, τον οίκτο, τον αποκλεισμό, την κρατική αδιαφορία και αναλγησία και δυστυχώς έχουν γίνει θύματα της στείρας πολιτικής της λιτότητας που επιβάλλει η Κυβέρνηση κατ’επιταγή των δανειστών.

Οι πολιτικές των μνημονίων που θέτουν τους αριθμούς ως προτεραιότητα και τους ανθρώπους στο περιθώριο, έχουν ισοπεδώσει κεκτημένα με πολύχρονους αγώνες δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, το «μαχαίρι» σε παροχές υγείας και κοινωνικής ασφάλισης, η διάλυση των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και προνοιακών δομών διαμορφώνουν για τα άτομα με αναπηρία ένα ζοφερό τοπίο στην καθημερινότητά τους, αναγκάζοντάς τα να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης.

Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, η Κυβέρνηση να κατανοήσει ότι είναι στοιχειώδης ευθύνη μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής πολιτείας η προστασία και η μέριμνα συνανθρώπων μας που χρίζουν ιδιαίτερης υποστήριξης. Η αναπηρία και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ δεν μπορεί να μπαίνουν στην «λαιμητόμο» της δημοσιονομικής προσαρμογής. Το κράτος οφείλει να διευκολύνει την ζωή των ΑΜΕΑ, να αποκαταστήσει πλήρως τα δικαιώματά τους και να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο πέρα από κάθε Τρόικα, υιοθετώντας προστατευτικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρίες έχουν αποδείξει πως όταν η πολιτεία δημιουργεί κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μπορούν να προσφέρουν πολλά και να εξελιχθούν σε άτομα παραγωγικά και ενεργά για το κοινωνικό σύνολο.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός «κατώτερου Θεού». Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα της μοναδικότητας και της ιδιαιτερότητά τους και όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες. Η στείρα πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να μειώνει το δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής των ΑΜΕΑ αλλά και την ανθρωπιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση