GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να εξετασθεί εκ νέου η ρύθμιση περί αυτοδίκαιης αργίας των εκπαιδευτικών…

Λευτεριά, στους άδικα διωχθέντες εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους! Σήμερα, είναι άδεια τα σχολεία από Καθηγητές, οι οποίοι σύ...


Λευτεριά, στους άδικα διωχθέντες εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους!
Σήμερα, είναι άδεια τα σχολεία από Καθηγητές, οι οποίοι σύρονται «για ψύλλου πήδημα» στα πειθαρχικά και διασύρονται κοινωνικά με «αυτοδίκαιες αργίες» ακόμα πριν δικαστούν, ή επιβληθεί πειθαρχική ποινή εναντίον τους, και ενώ έχουν το τεκμήριο αθωότητας! Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης!
Καλούμε του υπαλλήλους, να μην λιγοψυχούν και να μην τρέμουν, ενώπιον μερικών αυταρχικών μελών των λεγομένων Πειθαρχικών Συμβουλίων, γιατί ουσιαστικά η επιδίωξή τους είναι πρώτα η ψυχολογική υποδούλωση του υπαλλήλου και μετά η δήθεν ποινή.
Ειδικά η διάταξη περί «ανάρμοστης/ ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που είναι το αγαπητό «παιγνίδι», ενός αυταρχικού προϊστάμενου πρέπει να απαλειφτεί, γιατί οδηγούμαστε σε εποχές ιδιωνύμου.
Μια απλή μήνυση ή καταγγελία ενός πολίτη προς έναν Δ.Υ. μπορεί να τον θέσει «αμελλητί» σε αυτοδίκαιη αργία με τονΝ.4093/2012. Ειδικά το σημείο που αναφέρεται σε «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», χωρίς να προσδιορίζεται αυτή η συμπεριφορά, εξισώνει στην ουσία τον υπάλληλο, που έχει διαπράξει κακούργημα, που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο από υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος με τον απλό υπάλληλο που έχει οποιαδήποτε δικαστική διένεξη με τρίτον για λόγους άσχετους με την υπηρεσία και τα καθήκοντά του, π.χ. με την πρώην σύζυγό του! Με άλλα λόγια για να μην διωχτούν οι έχοντες καταχραστεί δημόσιο χρήμα, οι έχοντες πλαστά πτυχία, διώκονται σκόπιμα οι «άσχετοι» για να συμπληρωθεί το νούμερο υπαλλήλων, που ζήτησε η τρόικα!
Η διάταξη για «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», πρέπει να τροποποιηθεί σε «σοβαρή αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας και σε ιδιαίτερα σοβαρή αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας». Με άλλα λόγια δεν πρέπει να ενδιαφέρει την υπηρεσία τι κάνει ο υπάλληλος εκτός υπηρεσίας, παρά μόνο σε κακουργήματα.
Πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου, ήταν να εξετασθεί εκ νέου η σχετική ρύθμιση, καθώς οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα εκτεθειμένοι σε εντάσεις λόγω της φύσης του έργου τους, συχνά υφίστανται τις δυσμενείς συνέπειες της θέσης σε αργία άδικα.
Συγχαρητήρια στον κ. Συμεών Κεδίκογλου για την πρωτοβουλία του. Να λέμε και τα καλά για όσους Υπουργούς, εργάζονται για το καλό των πολιτών.
Νέος Νόμος για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών.(άδειες, πειθαρχικά, μετατάξεις κλπ)
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4210/2013. Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις 4210 ΦΕΚ 254/21-11-2013». O παραπάνω νόμος τροποποιεί τον νόμο 3528/2007 και τον Νόμο4093/2012.

Προσοχή: Ο υπάλληλος που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, αμέσως ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ, πρέπει να προσφύγει στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο μέσα σε δυο μήνες από την επίδοση της Διαπιστωτικής πράξης αυτοδίκαιης αργίας, εναντίον της πράξης αυτής.
Ο Υπάλληλος, μετά την προσφυγή, μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, μπορεί να ζητήσει με αίτημά του προς τον αρμόδιο Υπουργό, την «αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας», με το αιτιολογικό ότισυντρέχουν στο πρόσωπό του σοβαροί οικονομικοί, κοινωνικοί και οικογενειακοί λόγοι. (Ο Υπάλληλος καλό είναι, να βάλει και σχετικά έγγραφα μέσα στην αίτηση που συνηγορούν τα ανωτέρω και ένορκες βεβαιώσεις μαρτύρων ενώπιον συμβολαιογράφων). Σημειώνεται ότι είναι άλλη διαδικασία η «πειθαρχική απολογία» και άλλη η «γνωμοδότηση από το πειθαρχικό», περί της αναστολής της αυτοδίκαιης αργίας.
Ο αρμόδιος Υπουργός στέλνει την αίτηση αυτήν προς το Αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο που πρέπει να γνωμοδοτήσει εντός (30) τριάντα ημερών από την λήψη της αίτησης. Ο υπάλληλος θα κληθεί ενώπιον του πειθαρχικού να υποβάλλει και αιτιολογήσει την αίτημά του. Αν περάσει το χρονικό διάστημα του ενός μηνός, χωρίς να γνωμοδοτήσει το πειθαρχικό Συμβούλιο, ο υπάλληλος επανέρχεται με νέα αίτηση προς τον Υπουργό και ζητά την άρση της αργίας του από τον ίδιο τον Υπουργό, αφού το Πειθαρχικό συμβούλιο δεν αποφάνθηκε. Όλα αυτά καλό είναι να τα κάνει ο υπάλληλος, με την βοήθεια δικηγόρου.

Έρχονται καλά νέα.
Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Σ. Κεδίκογλου, με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κ. Μητσοτάκη, πρότεινε να εξετασθεί εκ νέου η ρύθμιση περί αυτοδίκαιης αργίας των εκπαιδευτικών Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε 17 Δεκεμβρίου 2013, μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Μητσοτάκη, και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σ. Κεδίκογλου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς. Ο κ. Κεδίκογλου έθεσε το πρόβλημα που απορρέει από την αυτοδίκαιη θέση σε αργία με μόνη την παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες που η ρύθμιση αυτή παρουσιάζει κατά την εφαρμογή της στον χώρο της Εκπαίδευσης. Πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας ήταν να εξετασθεί εκ νέου η σχετική ρύθμιση, καθώς οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα εκτεθειμένοι σε εντάσεις λόγω της φύσης του έργου τους, συχνά υφίστανται τις δυσμενείς συνέπειες της θέσης σε αργία άδικα. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης άκουσε με κατανόηση το θέμα, ζήτησε περαιτέρω στοιχεία και τα δύο Υπουργεία θα είναι σε επαφή για το ζήτημα.

Άρθρο 16, Ν.4210 ΦΕΚ 254/21-11-2013».

Αναστολή της αργίας σύμφωνα με το υπάρχον καθεστώς.

1. Η παρ. 3 του άρθρου 103 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση 3 της υποπαραγράφου Ζ.3 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 λήγει μετά τη φράση «αντίστοιχης διαπιστωτικής πράξης» και προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής:

«4. Εφόσον έχει επιβληθεί αυτοδίκαιη αργία στις περιπτώσεις β', γ', δ' και ε' της παραγράφου 1, η οποία δεν έχει αρθεί σύμφωνα με την παράγραφο 2 και δεν έχει επιβληθεί στον υπάλληλο πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης, το πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο εκκρεμεί η υπόθεση γνωμοδοτεί μετά την πάροδο ενός έτους από τη θέση του υπαλλήλου σε αυτοδίκαιη αργία και κάθε επόμενο έτος σχετικά με την τυχόν συνδρομή λόγων που καθιστούν μη αναγκαία τη συνέχισή της. Το όργανο που είναι αρμόδιο για το διορισμό του υπαλλήλου, εφόσον κρίνει μετά την ανωτέρω γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου ή μετά από γνωμοδότηση του ίδιου συμβουλίου που μπορεί να ζητηθεί οποτεδήποτε, ότι με βάση τις ιδιαίτερες περιστάσεις της υπόθεσης, την υπηρεσιακή απόδοση του υπαλλήλου και το συμφέρον της υπηρεσίας, δεν είναι αναγκαία η συνέχιση της αργίας, συνεκτιμώντας την τυχόν συνδρομή στο πρόσωπο του αιτούντος υπαλλήλου σοβαρών οικονομικών, κοινωνικών ή οικογενειακών λόγων, μπορεί να διατάσσει την αναστολή της και την επάνοδο του υπαλλήλου στα καθήκοντά του ή τη μετακίνησή του σύμφωνα με το άρθρο 66. Την αναστολή της αργίας μπορεί να ζητήσει οποτεδήποτε και ο υπάλληλος με αίτησή του προς το αρμόδιο για το διορισμό όργανο, το οποίο αποφασίζει μετά την τήρηση της ως άνω διαδικασίας και εφόσον συντρέχουν αφενός οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις και αφετέρου στο πρόσωπο του αιτούντος υπαλλήλου σοβαροί οικονομικοί, κοινωνικοί ή οικογενειακοί λόγοι. Το αίτημα του υπαλλήλου διαβιβάζεται άμεσα στο πειθαρχικό συμβούλιο. Το εν λόγω συμβούλιο γνωμοδοτεί, σε κάθε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτήματος, από τους κατά νόμο δικαιούμενους το αργότερο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την περιέλευση σε αυτό του εν λόγω αιτήματος. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της ως άνω προθεσμίας, το αρμόδιο όργανο έχει διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει και χωρίς τη γνωμοδότηση. Μέχρι την τυχόν έκδοση απόφασης αναστολής της αργίας ο υπάλληλος παραμένει σε αργία.

Η αναστολή της αργίας μπορεί να διατάσσεται και για ορισμένο χρόνο και να ανακαλείται οποτεδήποτε, εφόσον επιβάλλεται από το συμφέρον της υπηρεσίας και ιδίως σε περίπτωση υποτροπής, που οφείλεται στην τέλεση οποιουδήποτε νέου παραπτώματος από τον υπάλληλο.».

Με λίγα λόγια ο υπάλληλος που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία αμέσως ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ πρέπει να προσφύγει στο αρμόδιοι Διοικητικό Εφετείο μέσα σε δυο μήνες από την επίδοση της Διαπιστωτικής πράξης αυτοδίκαιης αργίας.
Ο Υπάλληλος μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ μπορεί να ζητήσει με αίτημά του προς τον αρμόδιο Υπουργό την αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας με το αιτιολογικό ότι συντρέχουν στο πρόσωπό του σοβαροί οικονομικοί, κοινωνικοί και οικογενειακοί λόγοι. (και να βάλει και σχετικά έγγραφα μέσα στην αίτηση που συνηγορούν ντα ανωτέρω).

Υπόδειγμα Αίτησης Αναστολής Αργίας
(Γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβούλιου για την αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας).

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Κυρίες, Κύριοι,
Ευρίσκομαι σε αυτοδίκαιη αργία βάσει της Διαπιστωτικής πράξης Φ… της 25- 5 2013 Ήδη έχετε στείλει στο Α/θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής Τμήμα Α΄, την Αίτηση αναστολής της Αυτοδίκαιης Αργίας μου, αρ. Πρωτ. Φ277/382/1075000/Δ2/2-8-2013, αλλά έως σήμερα βρίσκομαι σε αργία.
Παρακαλώ να γνωμοδοτήσει και να αποφανθεί το συντομότερο το Πειθαρχικό Συμβούλιο για την αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας μου.
Παρακαλώ να κάνετε χρήση του δικαιώματός σας για ανάκληση της αυτοδίκαιης αργίας, βάσει του άρθρου 16 του νέου Νόμου Ν.4210 ΦΕΚ 254/21-11-2013», διότι συντρέχουν στο πρόσωπό μου, σοβαροί οικονομικοί, κοινωνικοί ή οικογενειακοί λόγοι.

ΑΝ μέσα σε τριάντα ημέρες (30) το Πειθαρχικό δεν γνωμοδοτήσεις, εσείς ο ίδιος κ. Υπουργέ, βάσει του Άρθρου 16, Ν.4210 ΦΕΚ 254/21-11-2013», έχετε την δυνατότητα να υπογράψετε την άρση της αυτοδίκαιης αργίας μου, γιατί συντρέχουν στο πρόσωπό μου σοβαροί οικονομικοί, κοινωνικοί και οικογενειακοί λόγοι, συνεκτιμώντας τα στοιχεία του φακέλου και το συμφέρον της υπηρεσίας.

Έχω καταστραφεί οικονομικά, κοινωνικά, οικογενειακά, δεν έχω να πληρώσω τράπεζες και Δικηγόρους, διασύρθηκα και διαλύθηκε η οικογένειά μου. Πρόσφατα λόγω οικονομικών δυσχερειών, μπήκα στον νόμο Κατσέλη, γιατί λόγω τη αργίας μου δεν είχα να πληρώσω τις τράπεζες και αναγκάστηκα να προσφύγω στο Ειρηνοδικείο. Επίσης εμφανίζομαι στις ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις με χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια, αποτέλεσμα της ταλαιπωρίας που έχω υποστεί. Έχω διασυρθεί σε όλη την Αττική και έχω διαπομπευτεί σκοπίμως.

Έχω το τεκμήριο αθωότητας. Παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας του πολίτη, που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο! Παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας (άρθρο 6 παρ. 2 της ΕΣΔΑ).
Οι διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ3 του άρθρου Μόνου του νόμου 4093/2012 έχουν εκδοθεί κατά παράβαση του άρθρου 6 του Συντάγματος, κατά το μέρος, που εισάγει και προστατεύει το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, στα πλαίσια της ευρύτερης λογικής της διατάξεως, που αφορά στην προσωπική ασφάλεια του ατόμου.
Δεν έχω διαπράξει ουδέν, από τα αδικήματα που μου αποδίδονται.
Είναι δε, προς το συμφέρον της υπηρεσίας, να επανέλθω στην υπηρεσίακαι να σας στηρίξω στο έργο σας στους δύσκολους καιρούς μας.
Με τιμή
Ο Αιτών
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Πρόδρος Ελληνοδιεθνής ΜΚΟ

1 σχόλιο

  1. Κάτσε βρε Κουτσούκο και πώς θα ευχαριστηθούν οι μάζες που θέλουν αίμα ΔΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση