GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανεμφάνιση Τιμοσένκο με βολές κατά της Μόσχας

Η συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μπορεί να αποτελέσει «την αρχή του τέλους» για την ανεξαρτησία της χώρας, εκτίμησε...

Η συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μπορεί να αποτελέσει «την αρχή του τέλους» για την ανεξαρτησία της χώρας, εκτίμησε σήμερα η φυλακισμένη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κόμματός της.
Η Τιμοσένκο απάντησε σε ερωτήσεις του γερμανικού περιοδικού Stern στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, δηλαδή πριν από τη χθεσινή επίσκεψη στη Μόσχα του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατά την οποία η Ρωσία χορήγησε 15 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο και παραχώρησε μείωση κατά το εν τρίτον των τιμών του φυσικού αερίου.

«Θα μπορούσε να είναι το τέλος της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Με τη Ρωσία θα χάσουμε όλα όσα έχουμε», δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός.
«Ο Γιανουκόβιτς ελπίζει ότι τα πολιτικά δώρα της Ρωσίας θα τον βοηθήσουν να παραμείνει στην εξουσία. Αν τα δεχθεί, η Ουκρανία θα βρεθεί και πάλι στα δίχτυα της Ρωσίας, η οποία θα ζητήσει ως αντάλλαγμα στην οικονομική βοήθεια την υποταγή», υπογράμμισε η Τιμοσένκο.

Εξάλλου η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης κάλεσε και πάλι την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει κυρώσεις κατά της ουκρανικής κυβέρνησης.
«Η Ευρώπη πρέπει να επιλέξει μεταξύ των ευρωπαϊκών προσδοκιών του ουκρανικού λαού και την ευημερία ενός διεφθαρμένου δικτάτορα», τόνισε η ίδια.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση