GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μολυσμένα κοτόπουλα με τουρκική σημαία στον κυπριακό στρατό

Μολυσμένα κοτόπουλα που έχουν στη συσκευασία τους ισλαμικά σύμβολα παραλήφθηκαν για κατανάλωση στη Κυπριακή Εθνική Φρουρά...

Μολυσμένα κοτόπουλα που έχουν στη συσκευασία τους ισλαμικά σύμβολα παραλήφθηκαν για κατανάλωση στη Κυπριακή Εθνική Φρουρά.

Τα προϊόντα δεν καταναλώθηκαν και ο προμηθευτής έχει κληθεί να τα παραλάβει, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό από την περασμένη βδομάδα όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους.

Το συμβόλαιο της εταιρείας που προμήθευε την Εθνική Φρουρά με κυπριακά κοτόπουλα προηγουμένως, έληξε στις 12/12/2013. Το Υπουργείο Άμυνας, αποτάθηκε σε επιχείρηση, η οποία μπορεί να προμηθεύει το κράτος με κοτόπουλα και που τελικά παρέπεμψε τους αρμοδίους σε άλλη εταιρεία η οποία θα εξυπηρετούσε την Εθνική Φρουρά.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η χώρα προέλευσης του προϊόντος είναι η Ολλανδία. Στην ερώτηση πώς γίνεται να φέρει την τουρκική σημαία στη συσκευασία, αναφέρθηκε ότι πρόκειται για προϊόν που παράγεται με την μουσουλμανική μέθοδο Halal, όπου τα ζώα σφαγιάζονται με συγκεκριμένο τρόπο. Ωστόσο το ερώτημα σε σχέση με την τουρκική σημαία, παραμένει αναπάντητο.

Ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν καταναλώθηκαν από τους εθνοφρουρούς, αφού από την πρώτη στιγμή που τα παρέλαβαν, υπήρξε έκπληξη για το γεγονός ότι είχαν την εμφάνιση που φαίνεται και στη φωτογραφία. Στη συνέχεια είπε, διαπιστώθηκε ότι τα εν λόγω προϊόντα ήταν και ακατάλληλα αφού δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της ΕΦ, ενώ ο προμηθευτής δεν υπέβαλε τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση