GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έρχονται καλύτερες μέρες για τον Άρη…»

Από τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε πως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι ο μέχρι πρότινος άγνωστος ενδιαφερόμενος επενδυτής για τ...


Από τα πλέον αρμόδια χείλη επιβεβαιώθηκε πως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι ο μέχρι πρότινος άγνωστος ενδιαφερόμενος επενδυτής για την ΠΑΕ Άρης, ενώ φημολογείται πως στο πλευρό του έχει κι έναν Ελληνοαμερικανό. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ηλιάδης, έκανε λόγο για έναν έντιμο επιχειρηματία που περιμένει να βάλει χρήματα ως την Παρασκευή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, η άποψη μου ήταν ότι χρειάζεται επενδυτής. Τα προβλήματα της ΠΑΕ διογκώθηκαν την τελευταία δεκαετία και πιστεύω ακράδαντα πως χωρίς επενδυτή, ο Άρης δεν μπορεί να γίνει μεγάλος. Έτσι προσπάθησα να προσελκύσω έναν επενδυτή για την ΠΑΕ», δήλωσε στο «Metropolis».
«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με την απόρριψη της αίτησης του άρθρου 99, η μόνη λύση είναι η εξεύρεση επενδυτή. Όπως είχα πει πριν δύο μήνες, υπάρχει επενδυτής. Στόχος μας ήταν η είσοδος στο άρθρο 99. Παλέψαμε για αυτό όλο το καλοκαίρι. Εσφαλμένα δημιουργήθηκαν οι εντυπώσεις ότι πραγματικά θα τα καταφέρναμε. Η απόρριψη όμως μας ανάγκασε να επισπεύσουμε την προσέλευση επενδυτή. Καλέσαμε τον συγκεκριμένο με τον οποίο είχαμε συζητήσεις, για να δούμε τα δεδομένα. Τα είδαμε και είπαμε ότι ενδεχομένως και χωρίς το άρθρο 99, ο Άρης θα μπορούσε να προχωρήσει. Για αυτό είχαμε γρήγορες επαφές, που είχε συμφωνήσει για την επένδυση, εφόσον μπει ο Άρης στο άρθρο 99. Προσπαθούμε για το καλό του συλλόγου να πείσουμε τον επενδυτή ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι υλοποιήσιμο το πλάνο μας», πρόσθεσε.
Όσο για τις επαφές με τον ενδιαφερόμενο, είπε: «Οι συζητήσεις που άρχισαν την προηγούμενη Πέμπτη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει επενδυτής. Ήρθε στο προκαθορισμένο ραντεβού και ανταλλάξαμε απόψεις. Πληροφορώ τον κόσμο πως παραμένει η θετική του διάθεση για επένδυση στον Άρη και πιστεύω πως θα υλοποιηθεί σύντομα. Πιεζόμαστε από το κλείσιμο της ΑΜΚ και στόχος μας είναι να προλάβουμε αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μέσα σε μία μέρα την πώληση της ΠΑΕ».
Όσο για το πότε εκτιμά πως θα κλείσει το θέμα, τόνισε: «Προσπαθούμε να λήξει θετικά το θέμα μέχρι αύριο. Η διακίνηση τέτοιων κεφαλαίων δεν είναι πάρα πολύ εύκολη. Ο συγκεκριμένος επενδυτής θα καλύψει όλη την ΑΜΚ. Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αύριο. Γίνεται προσπάθεια να προλάβουμε τον χρόνο και θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσει θετικά αύριο. Πάμε μια υλοποιήσουμε μια επένδυση στην ΠΑΕ. Δεν αγοράζουμε περίπτερο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Έχουμε καταλήξει στο ότι θέλουμε να γίνει η επένδυση και έχει τη διάθεση ο επενδυτής για να γίνει αυτό».
Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο του επενδυτή να βάλει χρήματα σε μια χρεωμένη ΠΑΕ; «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε συνεργασία μαζί μας, προχωράει σε κάποιες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύει πως ο Άρης θα βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του. Έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας και την έχει συμπαθήσει. Έχουμε όλοι μαζί ένα όραμα, για να αλλάξουμε τη ροή του Άρης. Να γευόμαστε χαρές και όχι στεναχώριες».
Ερωτηθείς για το λόγο που ως τώρα δεν κυκλοφόρησε το όνομά του, απάντησε: «Δεν ζήτησε ούτε διαφήμιση, ούτε να βγει μπροστά. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πάνω από 15 ραντεβού, και ποτέ δεν εκδήλωσε την επιθυμία του, να ανακοινωθεί το όνομα του. Αφού ολοκληρωθούν οι διοικήσεις, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Ποτέ δεν θέσαμε ρήτρα εμπιστευτικότητας, γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη».
Για το προφίλ του επενδυτή, είπε: «Δεν είναι μεσολαβητής. Είναι υπαρκτό πρόσωπο με τον οποίο συζητάμε για αυτή την επένδυση. Έχει διαρρεύσει, αλλά φτάνουμε στο τέλος. Είναι ένας έντιμος μεγάλος επιχειρηματίας. Υπάρχει ενδιαφέρον για να βοηθήσει στην αναγέννηση της μεγάλης ομάδας, που λέγεται Άρης. Απ’ ότι ξέρω δεν είναι διαχειριστής. Έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, αλλά υπάρχουν μαζί και εταιρίες, που μπορούν να συμμετάσχουν και αυτές. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι στα στοιχεία που έχω δει, υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την επένδυση. Για τα λεφτά και αν θα είναι αύριο εδώ, ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Μιλάμε με τον άνθρωπο, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη. Υπάρχει μια σχετική διαδικασία μέσω τραπεζών. Αν προκύψει θέμα, θα υπάρξει ανακοίνωση».
Αναφορικά με όσους αμφισβητούν την ύπαρξη επενδυτή, τόνισε: «Η παθογένεια και η εσωστρέφεια που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο, δεν είναι καινούργια. Κάποιοι διακινούν συνεχώς σενάρια, που δυστυχώς για τον Άρη, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Δεν βοηθάει τίποτα λοιπόν με το να βγαίνουν να κατηγορούν, να λένε πράγματα ανυπόστατα, με στόχο να καταστρέψουν τις μελλοντικές προσπάθειες της οποιαδήποτε διοίκησης για ανάπτυξη του συλλόγου. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στην αποτυχία της επένδυσης, στην ΠΑΕ Άρη. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά τον σύλλογο. Θα έρθουν πολύ γρήγορα καλύτερες μέρες στον Άρη, αρκεί να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με βεβιασμένες κινήσεις και λάθη που μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία του συλλόγου».
Ο Δημήτρης Ηλιάδης αναφέρθηκε και σε αγωνιστικά ζητήματα. «Έγιναν προσπάθειες για μία αγωνιστική αξιοπιστία και μια σωστή ομάδα. Από τις μεταγραφές που έγιναν δεν βγήκαν αρκετές από αυτές αλλά δεν είναι λόγος να περιοριζόμαστε σε αυτό. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν στον Άρη, ήταν ενδεδειγμένη για την ομάδα η εισήγηση που δέχθηκα από τον τότε τεχνικό διευθυντή, για τους Ουντότζι, Έλσνερ και Ίμπε. Ο τελευταίος δεν μας βγήκε, αλλά οι άλλοι τα πάνε καλά και βοηθούν τα μέγιστα».
Για το μέλλον των Αγκάνθο και Πουλίδο είπε: «Προσωπικά σαν διοίκηση, είπα στον προπονητή πως όλοι οι παίκτες υπολογίζονται και πρέπει να αξιολογηθούν στο γήπεδο. Είναι θέμα δικό του αν θα τους χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν προβλήματα. Βλέπω πως ο Αγκάνθο έχει κάποια και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθούν, για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Πουλίδο, που είναι έμπειρος, έχει μια αγωνιστική συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνεται στα προσδοκώμενα. Είναι καθαρά αγωνιστικό θέμα. Δεν έχουμε ανάμειξη σε αυτό».
Ο κόουτς Μιλίνκοβιτς έχει ζητήσει πέντε μεταγραφές. «Ήδη ξεκινήσαμε σκάουτινγκ. Έχουμε κάποια αποτελέσματα και σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, θα ενισχύσουμε την ομάδα και ελπίζω οι παίκτες που θα έρθουν, να ανταποκριθούν. Θα κάνουμε ό,τι θυσία χρειαστεί να γίνει».
Τέλος, κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία της ομάδας, είπε: «Οι εννέα βαθμοί δεν χαροποιούν κανέναν και ιδιαίτερα εμένα. Η κατάσταση όμως είναι αναστρέψιμη. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό, αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι η ομάδα χρειάζεται στήριξη και να δώσουμε τα μέγιστα,. Για να τη βοηθήσουμε πραγματικά. Όχι να στήνουμε «μηχανές» και να λέμε από την 1η αγωνιστική ότι η ομάδα πέφτει. Αυτί που το κάνουν, θέλουν να δημιουργούν θέματα».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση