GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΗ: Προκαλούν έκπληξη και απογοήτευση οι δηλώσεις του κ. Ασκούνη

Μετά τις κατηγορίες του δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη, η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των νοικοκυριών στ...


Μετά τις κατηγορίες του δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου της ΚΕΔΕ, κ. Ασκούνη, η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, καθώς επικαλείται προσωπικά στοιχεία, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως προκαλούν «έκπληξη και απογοήτευση» οι δηλώσεις του κ. Ασκούνη.
«Είναι απορίας άξιον ότι, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων την απάντηση, την οποία μάλιστα έλαβε στην ειδική για το θέμα σύσκεψη – η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μετά από πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού Ιωάννη Μανιάτη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ – συνεχίζει να επαναφέρει το θέμα αγνοώντας επιδεικτικά τη νομοθεσία για “ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα”, την οποία ως επιχείρηση δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να παραβιάσουμε», αναφέρει η ΔΕΗ.
Επιπρόσθετα ζητά από τον κ. Ασκούνη, «ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».
Στη συνέχεια υπογραμμίζει πως έχει κινήσει από σήμερα τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, ενώ αναμένονται από τους Δήμους οι καταστάσεις των πολιτών που ήταν καταγεγραμμένοι ως την 1η Νοεμβρίου στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Οι καταστάσεις αυτές θα πρέπει να κοινοποιηθούν στις επιτροπές που πρέπει να συσταθούν ανά Δήμο για να αποφασίζουν για την επανασύνδεση ή τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες ομάδες», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα ο κ. Ασκούνης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ ζητήσαμε με επιμονή από τη ΔΕΗ, τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, για οικονομικούς λόγους. Η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα !… Για μας είναι ακατανόητη η στάση αυτή της ΔΕΗ, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».
Στη συνέχεια προσθέτει: «Επανερχόμαστε, λοιπόν, και ζητάμε η ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις στους δήμους, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία της με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας».
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Έχει δίκιο ο Κακλαμάνης.Η τακτική κατά της Χ.Α την ενισχύει υπόγεια σε μεγάλα στρώματα του λαού, που θέλουν να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
    Αν δεν κατέβει, βέβαια, η Χ.Α στις εκλογές, οι ψηφοφόροι της ( δημιούργημα της τερατουργηματικής φορολογικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τις πλάτες ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ ) που θα στραφούν ; Σε άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, οπότε θα ενισχυθούν εκείνα. Ότι και να γίνει στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές η συντριβή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αναπόφευκτη. Ακόμα και το διαπλεκόμενο δημιούργημα της ΕΛΙΑΣ ( με τους 500-1000 υπέργηρους στο Ακροπόλ ) δεν θα ξεπεράσει το 3 έως 5% γιατί η οργή του κόσμου για τους απανωτούς φόρους είναι πρωτοφανής. Η ΝΔ , σε πραγματικά ποσοστά, πλησιάζει το 12 με 15% ( σώζεται από τους ψηφοφόρους άνω των 60 ετών ), ενώ οι ψηφοφόροι στις δημοτικές και περιφερειακές θα καταποντίσουν τους υποψηφίους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ( ακόμα κι αν κατεβούν μαζί ) και είναι αμφίβολο αν θα περάσουν στο β' γύρο. Τελικά, ίσως, δεν συμφέρει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να θέσουν εκτός εκλογών την Χ.Α, γιατί τότε θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ΑΝΕΛ, , ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση