GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκος Ρωμανός: Ο φίλος του Γρηγορόπουλου, μετά την δολοφονία, κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπορεί να ισχυριστούν πολλοί πως τους άλλαξε τη ζωή. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί σε τέ...

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, μπορεί να ισχυριστούν πολλοί πως τους άλλαξε τη ζωή. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί σε τέτοιο βαθμό όσο ο Νίκος Ρωμανός, ο επιστήθιος φίλος του αδικοχαμένου νεαρού, ο οποίος είδε τον 15χρονο να ξεψυχα στα χέρια του. Σήμερα ο Ρωμανός κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Νίκος Ρωμανός, συμμαθητής και φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου περιγραφόταν από τα ΜΜΕ την περίοδο της δολοφονίας ως «ο άνθρωπος στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης», με την Καθημερινή να αναφέρει σε παλαιό της δημοσίευμα την οργή και τον πόνο που ένιωσε ο νεαρός: «Ο Νίκος ήταν πολύ φίλος με τον Αλέξη. Ο πιτσιρίκος που μου μιλάει γι' αυτόν, δεν ήταν τόσο φίλος του. «Εγώ ήμουν "το παιδί του διπλανού θρανίου"», λέει. Μου εξηγεί πως εκείνο το βράδυ ο Νίκος είχε καλέσει την παρέα σ' ένα Ιντερνετ καφέ. Ο Αλέξης δεν γινόταν να μην πάει. «Τέσσερα χρόνια πριν, ήταν ήδη μαζί με τον Νίκο απ' την πρώτη μέρα που τους θυμάμαι στου Μωραΐτη. Την τελευταία μέρα, ήταν ακόμη με τον Νίκο». Ο Νίκος ήταν ο καλύτερος φίλος του Αλέξη. Ή μάλλον, είναι.

Ο Νίκος αγριεύει και φωνάζει στους δημοσιογράφους όταν τον παίρνουν τηλέφωνο. Δεκαπέντε χρονών, κοντούλης κι αδύνατος. Ενας απ' τους δημοσιογράφους λέει πως τον τρομάζει αυτό το παιδί – δεν έχει ξαναδεί μάτια εφήβου έτσι θολά απ' την οργή. Ο Νίκος δεν μιλάει σε κανέναν. Τα κανάλια τον έπιασαν μόνο στα πλάνα της κηδείας: ένα παιδί που κρατάει το φέρετρο. Που κρατιέται απ' το φέρετρο. Κοιτάζω τη γυναίκα που οδηγεί στην πομπή. «Γιατί, αγόρι μου;». Η εικόνα είναι μακρινή, δεν έχει ήχο. Αλλά η γυναίκα το φωνάζει τόσες φορές, που διαβάζω τα χείλη της. «Γιατί, αγόρι μου;».

Ενδεικτικό της τρομακτικής μεταβολής που επέφερε η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στον Νίκο Ρωμανό, είναι και οι δηλώσεις της μητέρας του, της γνωστής συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ στην Real News: «Ο Νίκος κρατούσε το φέρετρο, ο Αλέξανδρος ξεψύχησε στα χέρια του, από εκεί ξεκίνησαν όλα, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο» λέει η Παυλίνα Νάσιουτζικ στη εφημερίδα Real News.

Στη Real είχε μιλήσει και ο πατριός του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρει πως ο Νίκος Ρωμανός ήταν το δεύτερο «θύμα» του αστυνομικού Κορκονέα που πυροβόλησε τον 15χρονο στα Εξάρχεια: «Ο Νίκος Ρωμανός, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεν είχε καμία σχέση με το παιδί που γνωρίζαμε έως τότε. Ήρθε μια φορά στην Αμφισσα, χωρίς να καταθέσει. Στο δικαστήριο τον διακατείχε θυμός, ήταν σε μεγάλη σύγχυση και νευρικότητα. Είχε μέσα του οργή και φόβο», λέει στη Real ο πατριός του Αλέξη, Ανδρέας Κωνσταντίνου και δεν κρύβει πως οι εξελίξεις δεν τον ξάφνιασαν: «Ένα παιδί που εγκαταλείπει την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή μαζί και το σχολείο, τι πορεία μπορεί να έχει; Ήταν το δεύτερο θύμα των Κορκονέα και Σαραλιώτη. Εκείνο το βράδυ οι δολοφονικές σφαίρες σκότωσαν και τον Νίκο».

Τι υποστηρίζουν οι Αρχές για την δράση του μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου

Μολονότι δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά, αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο φερόμενος ως μέλος των Πυρήνων Νίκος Ρωμανός, ριζοσπαστικοποιήθηκε και ήρθε σε επαφή με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μαζικές διαδηλώσεις. Ο προερχόμενος από αστική οικογένεια Νίκος Ρωμανός, σύντομα έγινε σημείο αναφοράς για τον αντιεξουσιαστικό χώρο επισημαίνουν οι αστυνομικές πηγές, λόγω του ότι τον θεωρούσαν «κάτι σαν συνέχεια του αδικοχαμένου Γρηγορόπουλου».

Λίγους μήνες μετά την δολοφονία του 15χρονου Γρηγορόπουλου, ο Νίκος Ρωμανός φαίνεται ότι είχε ήδη προχωρημένες επαφές με το «αντάρτικο πόλεως, με την Ημερησία να υποστηρίζει πως από την ανάλυση DNA που έγινε μετά την σύλληψη του στο Βελβεντό Κοζάνης, διαπιστώθηκε πως λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του φίλου του και σε ηλικία 16 ετών πήρε μέρος σε εμπρηστική επίθεση αντιεξουσιαστών στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Αγιο Δημήτριο μαζί με μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Τα βήματα που ακολούθησε ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία Ρωμανός δεν είναι ξεκάθαρα, ωστόσο οι Αρχές κάνουν λόγο για «ζύμωση» του μέσα στο αντάρτικο πόλεως, με μέλη του οποίου έμενε σε σπίτια- γιάφκες για 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση