GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ»!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη. www.nasostsaganelis.gr . Κείμενο έκπληξη από το  BBC για την Ελλάδα που αμύνεται και αλλάζει.   ...

ανατολη
Από τον Νάσο Τσαγκανέλη.

Κείμενο έκπληξη από το BBC

για την Ελλάδα

που αμύνεται και αλλάζει.

 

Η πραγματικότητα απελευθερώνει!
Όταν ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΣΑΙ στην κρίση
και σ’ αυτούς που την προκάλεσαν
νοιάζεσαι να ξεπεραστεί και όχι να χειροτερέψει.
Αυτό κάνει –χωρίς υπερβολές- το άρθρο έκπληξη του BBC για την Ελλάδα.

Γράφει με τίτλο «Αχτίδες ελπίδας για την Ελλάδα», ο μόνιμος ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα Mark Lowen αναλύοντας τις σκέψεις και τις εμπειρίες του σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας, στην αυγή του 2014.

Με συνεχείς συμβολικές αναφορές στην ομορφιά του φωτός της Αθήνας, ο δημοσιογράφος ξεκινάει το άρθρο του αναφέροντας ότι οι προβλέψεις για το 2014 για την ανάπτυξη και την ανεργία είναι επιτέλους θετικές, «με τους Έλληνες όμως να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμη πολύ δύσκολες μέρες μπροστά τους».

«Η εξάντληση των τεσσάρων χρόνων της κρίσης γίνεται χειρότερη, όμως η Ελλάδα προχωράει», γράφει, επισημαίνοντας κάτι που οι περισσότεροι στο εξωτερικό δεν αντιλαμβάνονται:«ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης, όταν το Σύνταγμα καιγόταν από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα, με τους βουλευτές να διαφωνούν με τις ώρες για τις νέες περικοπές, με τις Βρυξέλλες να συζητούν για το πώς μια χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ, ακόμη και τότε, αυτή η χώρα προχωρούσε». Πώς; «Τα μαγαζιά ήταν πάντα ανοιχτά, οι καφετέριες γεμάτες, τα γραφεία λειτουργούσαν, οι τουρίστες κατέφταναν».

Κι ενώ ο Mark Lowen αναγνωρίζει το εύρος και τις τραγικές συνέπειες της κρίσης (περικοπές, τεράστια ανεργία, ελλείψεις σε νοσοκομεία και σχολεία, αυτοκτονίες, θεαματική άνοδος της ακροδεξιάς) υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα λειτουργεί. Η κυβέρνηση δεν έχει πέσει και οι φετινές διαδηλώσεις ήταν πολύ λιγότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σχεδόν καθόλου βίαιες».

Ο ανταποκριτής το εξηγεί αυτό λέγοντας ότι οι πολλές διαφορετικές πολιτικές τάσεις δεν μπορούν να ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, ενώ του έκανε εντύπωση ότι σε μαθητική διαμαρτυρία άκουσε τα ίδια συνθήματα που ακούγονταν πριν από 40 χρόνια… Συνέχεια εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση