GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά… και κάηκε

Ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν απ’ αυτή οι φίλοι της παρουσιάστηκε η ΑΕΚ. Θεωρώντας ότι είναι αρκετό να κάνου...


Ανήμπορη να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που έχουν απ’ αυτή οι φίλοι της παρουσιάστηκε η ΑΕΚ.
Θεωρώντας ότι είναι αρκετό να κάνουν… επαγγελματικές νίκες στη Γ’ Εθνική, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με τη φωτιά απέναντι στον Αστέρα Βάρης.
Κι αφού «κάηκαν» τελικά, με τους φιλότιμους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 1-1, υπέπεσαν στη δεύτερη «γκέλα» τους φέτος σε τρεις εξόδους απ’ το ΟΑΚΑ!
Η εντύπωση πως θ” αρκούσε το γκολ του Ντακόλ (στο 55’ με πέναλτι) τιμωρήθηκε στο 85’ απ’ το Ζώνα. Επέτρεψε, έτσι, στον Ηρόδοτο να προσπεράσει την «Ένωση» στην κορυφή.
Πώς έπαιξε
Σχεδόν ίδια ενδεκάδα μ’ αυτή που έκανε την καλύτερη εμφάνιση της ΑΕΚ φέτος (στο ματς με τον ΠΑΟ Κρουσώνα) επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άλλαξε μονάχα τερματοφύλακα -βάζοντας τον Καραγκιολίδη αντί του Βούρα- και διατήρησε βασικό τον Ανάκογλου. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:
Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ρόβας-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ντακόλ (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.
Το ματς
Τι κι αν έφυγε -μετά από καιρό- απ’ το ΟΑΚΑ. Τι κι αν έφτασε στο μαγευτικό Μενίδι. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο για την ΑΕΚ: Οι εξέδρες -όσο χωρούσαν τελοσπάντων- κατακίτρινες. Κι η αντίπαλη άμυνα… θεόκλειστη! Ακόμα λοιπόν κι όταν η ίδια αναγκάστηκε ν’ αλλάξει νωρίς πλάνο (με τον τραυματισμό του Τσιρίλο να φέρνει τον Ρόβα στα στόπερ και τον Γεωργέα στα χαφ), ο αντίπαλος της «Ένωσης» παρέμενε προσηλωμένος στο δικό του: Διώχνουμε… κι έχει ο Θεός.
Χωρίς ιδέες λοιπόν, με μπλοκαρισμένο Πλατέλλα κι επιθετικούς και σχεδόν μόνη πηγή κινδύνων τις καλές σέντρες του Πεταυράκη, οι «κιτρινόμαυροι» δε μετέφραζαν σε ευκαιρίες την υπεροχή τους. Κι όταν το έκαναν (όπως σε φάουλ του Ρόβα και σουτ του Αργυρίου) ο Ούσιος ήταν εκεί για να τους σταματήσει. Ευτυχώς, δε, για τους ίδιους, που ο Καραγκιολίδης έκανε το ίδιο με τον Καζάντζη, πριν εκείνος εκμεταλλευτεί το τετ-α-τετ που του «κέρασε» ο Σταθάκης.
Μετά απ” όλα αυτά, το να το πάρει κάποιος «πάνω του» έμοιαζε η μόνη λύση για ρίξει η ΑΕΚ το τείχος. Και το ευχάριστο για την «Ένωση» ήταν πως αυτός ο… κάποιος το ‘χε κι ο ίδιος ανάγκη να πάρει τα πάνω του. Με ένα σόλο λοιπόν που θύμισε πραγματικό Ανάκογλου, ο νεαρός ανάγκασε τον αντίπαλό του να τον ανατρέψει στην περιοχή. Κι έδωσε την ευκαιρία στον Ντακόλ -που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι- να ξεκλειδώσει το… οχυρό.
Μάταια όμως. Διότι η σημερινή ΑΕΚ ήταν ασόβαρη. Κι η εικόνα της -ειδικά μετά το γκολ- το επιβεβαίωνε. Χωρίς να ψάχνουν λοιπόν το δεύτερο με την ένταση που απαιτείται για το μέγεθος της φανέλας τους, οι «κιτρινόμαυροι» πίστεψαν πως θ’ αρκούσε μια απλή νίκη. Και το πλήρωσαν. Όταν ο Ζώνας δεν άφησε να πάει χαμένη η νέα «γκέλα» του Σταθάκη. Και γράφοντας το 1-1 (που δεν άλλαξε η πίεση των τελευταίων λεπτών) τιμώρησε την προσβλητική εμφάνιση της ΑΕΚ για τους 4.000 φίλους της που την ακολούθησαν στο Μενίδι.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Πέτρος Τσιγκούλης): Ούσιος, Πλίτσης, Σκουρλής, Σχίζας, Κόπελας, Μίχος, Φουστέρης, Παπαδημητρόπουλος, Ζώνας (90’ Σινάνι), Ανδρεαδάκης, Καζάντζης (78’ Κωβαίος)
Στον πάγκο έμειναν οι: Δρακοντίδης, Κώζης, Μαρινάκης, Κρίλης, Χριστόπουλος
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης (90’ Τσεβάς), Τσιρίλο (12’ λ.τ. Αργυρίου), Σταθάκης, Ρόβας, Ανάκογλου, Γροντής, Ντακόλ, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς (66’ Πόποβιτς)
Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Παυλής, Τσούπρος, Κάτσικας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρητικός (Θεσσαλίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Αχαρναϊκού
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση