GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Μαδρίτης

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για να υπερασπιστούν τα δημόσια συστήματα εκπαίδευσης και υγείας και να ζητήσουν να μην μειωθεί ο προϋπ...


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για να υπερασπιστούν τα δημόσια συστήματα εκπαίδευσης και υγείας και να ζητήσουν να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός για την επιστημονική έρευνα.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Χωρίς εκπαίδευση δεν υπάρχει επιστήμη, χωρίς επιστήμη δεν υπάρχει υγεία" οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ.
Οι συμμετέχοντες φορούσαν μπλούζες στα χρώματα των τομέων που υποστηρίζει ο καθένας: πράσινα πουκάμισα για την εκπαίδευση, λευκές μπλούζες για την υγεία και κόκκινες για την έρευνα. Κρατούσαν επίσης πανώ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως "Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις", "Δημόσια υγεία, ποιοτική και δωρεάν" και τη λέξη "Όχι" συνοδευόμενη από την εικόνα ενός ψαλιδιού, του συμβόλου των περικοπών.
Η κινητοποίηση αυτή οργανώθηκε από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας οι οποίοι διαδηλώνουν κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των τοπικών αρχών να δώσουν σε ιδιώτες τη διαχείριση των έξι νοσοκομείων της πόλης. Σήμερα ενώθηκαν μαζί τους επιστήμονες και εκπαιδευτικοί που διαφωνούν με τις περικοπές και τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
Ο προϋπολογισμός για την έρευνα, που ήταν ήδη χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, μειώθηκε κατά 45% από το 2009 μέχρι το 2013 στην Ισπανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ερευνητικών Εταιρειών (COSCE).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση