GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επιμήκυνση των υποχρεώσεων των οινοποιητικών συνεταιρισμών»

Στην επιμήκυνση των υποχρεώσεων των οινοποιητικών συνεταιρισμών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε έγγραφό ...


Στην επιμήκυνση των υποχρεώσεων των οινοποιητικών συνεταιρισμών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σε έγγραφό του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και... Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Ιωάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη με δεδομένη την αδυναμία καταβολής της πρώτης δόσης της άτοκης δανειοδότησης που έλαβαν οι συνεταιρισμοί, διαβιβάζοντας επιστολή της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το υπουργείο Οικονομικών χορήγησε παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης για ένα έτος (από 31/12/2012 σε 31/12/2013) περίοδο την οποία όμως κατέστησε τοκοφόρο. Παράλληλα και η τράπεζα Πειραιώς, παρ’ ότι δεν θέλησε να προβεί σε συνολική ρύθμιση για το εν λόγω δανειακό προϊόν, μας διαβεβαίωσε ότι κατά τις εξατομικευμένες συζητήσεις για μακροπρόθεσμη ρύθμιση με τους συνεταιρισμούς, θα υιοθετούσε ευνοϊκούς όρους όσον αφορά τη διάρκεια των δανείων και το ύψος του επιτοκίου.»

Όπως σημειώνεται μάλιστα, «Δέκα μήνες μετά τις συνομιλίες και τις κατ’ ιδίαν επαφές των συνεταιρισμών με την τράπεζα Πειραιώς, δεν τηρήθηκαν οι παραπάνω δεσμεύσεις. Οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί την περίοδο αυτή παρέλαβαν την συγκομιδή του 2013 χωρίς να είναι σε θέση να αποπληρώσουν τους παραγωγούς, αφού είτε οι δανειακές είτε οι υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο, έχουν πια ανελαστικό και ποινικό χαρακτήρα, σε περίπτωση μη πληρωμής αυτών των υποχρεώσεων όπως καλά γνωρίζετε.»

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά την επιμήκυνση των υποχρεώσεων των οινοποιητικών συνεταιρισμών, ενέργεια η οποία θα συμβάλλει στην επιβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση