GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύργος:"Ανοίγει" και πάλι το Φραγκοπήδημα για εναπόθεση των απορριμάτων

Πλήρη δικαίωση στη θέση που υποστηρίζει για το σημείο στο Φραγκοπήδημα, όπου η Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης του παραχώρησε οικόπεδο γ...


Πλήρη δικαίωση στη θέση που υποστηρίζει για το σημείο στο Φραγκοπήδημα, όπου η Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης του παραχώρησε οικόπεδο για την εναπόθεση των απορριμμάτων και πως ο χώρος αυτός δεν ανήκει σε...
αναδασωτέα περιοχή, νιώθει, σύμφωνα με πηγές ο δήμος του Πύργου, που χθες το μεσημέρι πήρε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηλείας στην αίτηση για προσωρινή διαταγή που είχε καταθέσει.

Η Ειρηνοδίκης Πύργου, Ευανθία Μπενάκη, δέχθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει ο δήμος του Πύργου μέχρι και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου του 2014. Σύμφωνα με την απόφαση της Ειρηνοδίκη σχετικά με την εναπόθεση σκουπιδιών, φαίνεται πως μέχρι και το διάστημα που θα γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών, ο δήμος του Πύργου, έχει κάθε δικαίωμα να εναποθέτει σκουπίδια στο οικόπεδο της θέσης «Χάλκοβα», το οποίο αναφέρεται ως «αγροτολίβαδο 30 στρεμμάτων» και ανήκει στην ιδιοκτησία της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Φραγκοπηδήματος.

Η απόφαση της προσωρινής διαταγής αναφέρει πως δέχεται την αίτηση του δήμου Πύργου, λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα 691 και 733 - 734 Κ.Πολ.Δ. απαγορεύοντας «κάθε πράξη παρεμπόδισης της άσκησης της κατοχής του αιτούντος δήμου Πύργου .και συγκεκριμένα απαγορεύει κάθε πράξη που τείνει στην παρεμπόδιση εναπόθεσης των στερεών αστικών αποβλήτων - απορριμμάτων στην ως άνω θέση και στην εν γένει χρήση του προαναφερόμενου χώρου από τον δήμο Πύργου».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη και σύμφωνα με πηγές του δήμου Πύργου, η εναπόθεση των απορριμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι σήμερα το πρωί ενώ η διαδικασία αποκομιδής δεν σταμάτησε από τον δήμο του Πύργου, καθώς τα απορρίμματα που συγκεντρώνονταν εναποθέτονταν σε κοντέινερ που έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή.

Να σημειωθεί τέλος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οτι η δημοτική αρχή βρίσκεται εν αναμονή και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα με τον πρώην ΧΑΔΑ στις «Λίμνες».

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση