GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ταξίδι-αστραπή του Γεωργιάδη στη Μόσχα

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του για επαναφορά της Κύπρου στη ρωσική μαύρη λίστα, είπε ότι ε...

Στη Μόσχα βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του για επαναφορά της Κύπρου στη ρωσική μαύρη λίστα, είπε ότι επισήμως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας, ο Υπουργός Οικονομικών είχε την ευκαιρία να ενημερώσει Ρώσους επενδυτές αλλά και αναλυτές μεγάλων οικονομικών μέσων για την εικόνα και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Sigma, Αχιλλέα Πατσούκα για την επίσκεψη του, ο Χάρης Γεωργιάδης επανέλαβε τις ευχαριστίες της κυπριακής κυβέρνησης προς τη ρωσική για τη στήριξη της. Πρόσθεσε ότι ο δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει καταστάσεις και ενημέρωσε τους Ρώσους επενδυτές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην κυπριακή οικονομία από την περασμένη άνοιξη, κάτι που όπως είπε φάνηκε και στην τελευταία αξιολόγηση της τρόικας αλλά και στην αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από διεθνή οίκο αξιολόγησης.

Ο Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε επίσης τους επενδυτές για τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος.

Το βράδυ, πριν επιστρέψει στην Κύπρο, ο Υπουργός Οικονομικών θα υπογράψει μαζί με τον Υφυπουργό της Ρωσίας Γιούρι Μανίλοβ πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας το οποίο θα καλύπτει όλο το φάσμα της διακυβερνητικής και οικονομικής συνεργασίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το αν έχει τεθεί τελικά θέμα από το Ρωσικό υπουργείο οικονομικών για επαναφορά της Κύπρου στη μαύρη λίστα που των χωρών που δεν έχουν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις τους, ο Χάρης Γεωργιάδης απάντησε ότι το θέμα έχει διερευνηθεί και επισήμως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα από τη Μόσχα. Ωστόσο είπε, η αντίδραση της κυπριακής πρεσβείας στο εν λόγω δημοσίευμα υπήρξε άμεση καθώς η επικοινωνία που είχε με το ρωσικό υπουργείο οικονομικών έστειλε σαφές μήνυμα προς τη Μόσχα ότι η Λευκωσία είναι έτοιμη να διευθετήσει και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση