GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή είναι η βιαιότερη πόλη στον κόσμο όπου οι δολοφονίες αποτελούν καθημερινότητα [εικόνες]

«O Σατανάς ο ίδιος ζει εδώ στο Σαν Πέδρο» αναφέρει ένας νεκροθάφτης από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρα, συμπληρώνοντας πως οι άνθ...

«O Σατανάς ο ίδιος ζει εδώ στο Σαν Πέδρο» αναφέρει ένας νεκροθάφτης από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ονδούρα, συμπληρώνοντας πως οι άνθρωποι εδώ σκοτώνουν ανθρώπους σα να πρόκειται για κοτόπουλα».

Με ένα ποσοστό δολοφονιών που αντιστοιχεί στους 169 φόνους ανά 100.000 άτομα το 2011, το Σαν Πέδρο θεωρείται η πιο βίαιη πόλη στον κόσμο σύμφωνα με μια μελέτη του Συμβουλίου των Πολιτών του Μεξικού.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι ανθρωποκτονίες στην Ονδούρα έχουν αυξηθεί, παρόλο που η βία μειώνεται στις γειτονικές χώρες, όπως στο Ελ Σαλβαδόρ και στη Γουατεμάλα.

Το λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών έχει πλημμυρίσει τη χώρα, ενισχύοντας την υψηλή βία των συμμοριών. Οι χαλαροί νόμοι για τα όπλα (οι πολίτες μπορούν να κατέχουν μέχρι και πέντε όπλα), η διαφθορά και η φτώχεια κάνουν τη ζωή στο Σαν Πέδρο ακόμα χειρότερη.

Το businessinsider δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν όλη τη σκληρότητα του Σαν Πέδρο:
Το 2008, ο αριθμός των δολοφονιών ανάγκασε τις αρχές του Σαν Πέδρο να αποθηκεύσει τους νεκρούς σε φορτηγά ψυγεία πριν τη μεταφορά τους στα νεκροταφεία.
Έξι δημοσιογράφοι από την Ονδούρα σφαγιάστηκαν κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2010, συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή Jorge Orellana ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι λίγο αφότου έφυγε από το σταθμό των ειδήσεων.
Η αστυνομία αδυνατεί να κρατήσει ασφαλή ακόμα και τα αεροδρόμια. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια μαζική επίθεση από αγνώστους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ramon Morales το 2011.
Τα ναρκωτικά τροφοδοτούν πολλές συμμορίες. Μία από τις χειρότερες συμμορίες που δημιουργήθηκαν από κρατούμενους της Καλιφόρνια το '80 είναι η «Mara Salvatrucha», επίσης γνωστή ως MS-​​13. Οι εχθροπραξίες της συμμορίες εξαπλώθηκαν στην Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.
Ούτε καν η φυλακή δεν μπορεί να περιορίσει τη βία. Τουλάχιστον 14 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε μια μαζική εξέγερση το 2012, όταν αντίπαλες συμμορίες επιτέθηκαν ο ένας τον άλλο με τα όπλα και τα μαχαίρια βάζοντας φωτιά στη φυλακή.
Η αστυνομία συλλαμβάνει νέους επειδή έχουν ένα τατουάζ. Στην εικόνα ένα μέλος συμμορίας αφαιρεί με λέιζερ το τατουάζ από τον ώμο του.
Στην Ονδούρα επιτρέπεται η κατοχή πέντε όπλων. Σύμφωνα με μελέτες το 83,4% των ανθρωποκτονιών προκαλείται από πυροβολισμούς ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το 60%.
Οι κάτοικοι του Σαν Πέδρο δε ζουν μόνο υπό το φόβο αλλά και στη φτώχεια. Η ανεργία κυμαίνεται στο 30% και πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση