GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα κατονομάσει ποιοι ευθύνονται για το θάνατο του Αραφάτ

Ένας παλαιστίνιος ερευνητής ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατονομάσει τα πρόσωπα που πιστεύει πως ευθύνονται για το θάνατο το...

Ένας παλαιστίνιος ερευνητής ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατονομάσει τα πρόσωπα που πιστεύει πως ευθύνονται για το θάνατο του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, σχεδόν μια δεκαετία αφότου άρχισε να αναζητεί υπόπτους.

Ο Αραφάτ, ένας αρχηγός ανταρτών ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Παλαιστινίων, απεβίωσε το 2004 έπειτα από ξαφνική ασθένεια, την οποία εκδήλωσε ενώ βρισκόταν υπό ισραηλινή πολιορκία στην έδρα του στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Πολλοί Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως τον δολοφόνησε το Ισραήλ —μια κατηγορία που το κράτος αυτό αρνείται κατηγορηματικά—, αλλά η επίσημη έρευνα της Παλαιστινιακής Αρχής με επικεφαλής τον Ταουφίκ Τιράουι δεν έχει παρουσιάσει ακόμη οποιαδήποτε στοιχεία.

Η χήρα του Αραφάτ έχει επίσης δηλώσει πως ένα μέλος του εσωτερικού κύκλου του Αραφάτ ευθύνεται για το θάνατό του, προκαλώντας εντάσεις μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

"Υπόσχομαι ότι η επόμενη συνέντευξη Τύπου θα είναι η τελευταία και θα φέρει στο φως όλους όσοι ήταν αυτουργοί, συμμετείχαν ή συνωμότησαν στην υπόθεση", δήλωσε ο Τιράουι μιλώντας στην παλαιστινιακή τηλεόραση.

"Βρισκόμαστε στα τελευταία 15 λεπτά της έρευνας", πρόσθεσε.

Ελβετικό ιατροδικαστικό εργαστήριο ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι τα οστά του Αραφάτ περιείχαν αφύσικα υψηλές ποσότητες ενός σπάνιου και θανατηφόρου ραδιενεργού ισοτόπου, του πολώνιου, κάτι που, όπως εκτιμά, "στηρίζει μετριοπαθώς" την υπόθεση ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης δηλητηριάσθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση