GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν θα παίξουμε για να ξεφτιλιστούμε»

Σύνθημα νίκης στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό έδωσε ο προπονητής της Άντερλεχτ, Γιον Φ...

Σύνθημα νίκης στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό έδωσε ο προπονητής της Άντερλεχτ, Γιον Φαν ντεν Μπρομ. Ο τεχνικός των Βέλγων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου πριν το ματς, τόνισε πως δεν έχει σημασία το γεγονός πως δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο για την ομάδα του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απουσία του Κώστα Μήτρογλου, ενώ τόνισε πως η Άντερλεχτ δεν άξιζε την ήττα στο πρώτο ματς.

Αναλυτικά:

Ήρθατε εδώ για να παίξετε ένα ματς που δεν έχετε κάτι να πάρετε από αυτό.

«Δεν σημαίνει πως επειδή δεν έχει κάτι να πάρουμε ή να παίξουμε μετά στην Ευρώπη, δεν θα αγωνιστούμε για τη νίκη ή δεν θα τα δώσουμε όλα. Στις Βρυξέλλες χάσαμε αλλά παίξαμε ένα πολύ καλό ματς. Από τα καλύτερα. Δεν έπρεπε να είχαμε χάσει. Αύριο θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Στο Βέλγιο είμαστε πίσω σε βαθμούς και χρειαζόμαστε τη νίκη για να αποκτήσουμε πιο καλή ψυχολογία για το πρωτάθλημα».

Ο προηγούμενος αγώνας είναι ένδειξη της 11άδας του επόμενου;

«Όντως. Έχει σχέση το προηγούμενο παιχνίδι. Ειδικά αφού παίξαμε καλά. Πάνω κάτω θα είναι αυτή η ομάδα. Να αναλογιστούμε τον τιμωρημένο Μπρούνο και ίσως κάποιες μικροαλλαγές για παίκτες με κόπωση».

Είναι αγώνας τιμής για τους παίκτες σας;

«Σίγουρα δεν θα πάμε να παίξουμε για να εκτεθούμε. Δεν θα παίξουμε για να… ξεφτιλιστούμε! Πρέπει να σκεφτούμε τον πρώτο αγώνα. Να τον δούμε ως μία εκδίκηση για το ματς εκεί που μας κόστισε πολλά. Είναι και για τους βαθμούς. Σίγουρα είναι και το οικονομικό όφελος. Όλα αυτά παίζουν ρόλο για την ψυχολογία των παικτών και για την συνέχεια».

Θα αλλάξει η τακτική σας εκτός από τους παίκτες;

«Όντως πρέπει να προσαρμοστείς σε κάθε ματς χωριστά. Δεν είναι όλα τα ματς τα ίδια. Με την Παρί όταν παίξαμε στις Βρυξέλλες μας… διέλυσαν. Στον επόμενο αγώνα στο Παρίσι αλλάξαμε τακτική και πήραμε αποτέλεσμα. Πάντα προσπαθείς για το καλύτερο για την ομάδα σου».

Στο πρώτο ματς ήταν θέμα τύχης η νίκη του Ολυμπιακού;

«Νομίζω πως είναι το ίδιο συναίσθημα με τον Ολυμπιακό για το ματς με την Παρί. Που λέγατε εσείς πως ήταν πλασματικό σκορ το 1-4. Κάπως έτσι έμοιαζε το 0-3 για εμάς».

Είχατε παίξει και φιλικό με τον Ολυμπιακό. Πήρατε κάτι από εκεί;

«Όπως το είπατε. Ήταν φιλικό. Ήταν για προετοιμασία για να δούμε επίπεδο ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορείς να συγκρίνεις φιλικούς αγώνες με επίσημα ματς».

Από την πλευρά των παικτών, ο τερματοφύλακας Σίλβιο Πρότο δήλωσε:

Έχετε κίνητρο για το παιχνίδι;

«Πάντα έχουμε κίνητρο. Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Στο πρώτο ματς χάσαμε άδικα. Θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση για την ήττα μας στην έδρα μας».

Πως αντιμετωπίζετε την έδρα του Ολυμπιακού;

«Έχω εμπειρία από τέτοιες έδρες. Έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Ίσα ίσα μου δίνει κίνητρο για να είμαι ακόμα πιο καλός. Να δώσω τα πάντα».

Οι παίκτες αλλάζουν αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο καλά…

«Είμαστε νέα ομάδα. Με νέους παίκτες. Μαθαίνουμε διαρκώς και σίγουρα δεν έχουμε τα μπάτζετ μεγάλων ομάδων για να τις κοντράρουμε».

Στο πρώτο ματς χτύπησες στο ζέσταμα και έπαιξε ο Καμίνσκι. Σκέφτεσαι πως θα μπορούσες να είχε αλλάξει κάτι;

«Είναι γελοίο και αστείο όλο αυτό. Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτήν την διαδικασία. Στην θέση του συμπαίκτη μου και το εάν έκανα εγώ κάτι αλλιώτικο».

Πιστεύετε πως βοηθάει η απώλεια του Μήτρογλου;

«Σίγουρα ήταν καθοριστικός στον πρώτο αγώνα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες. Μπορεί να κάνουν την ίδια δουλειά με αυτόν και να είναι επικίνδυνοι. Εμείς θα κοιτάξουμε να περιορίσουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και με αντεπιθέσεις ή ό,τι άλλο επιλέξει ο προπονητής να πάρουμε αποτέλεσμα».

Ήταν για εσάς δηλαδή θέμα τύχης που νίκησε ο Ολυμπιακός στις Βρυξέλλες;

«Ναι εάν δούμε τις ευκαιρίες που είχαμε και το χαμένο πέναλτι μπορούμε να πούμε πως είχαμε πιο πολλές φάσεις και έπρεπε να νικήσουμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει εμείς. Ο Ολυμπιακός με αντεπιθέσεις έβαλε τα γκολ και σκόραρε».

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση