GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν όλη τη χώρα

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες, έφτασε και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο π...

Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη τις προηγούμενες ημέρες, έφτασε και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ από σήμερα ο καιρός παρουσιάζει επιδείνωση και βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις έχουμε στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενισχυμένους νοτιάδες στις θάλασσες.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής βρέχει στην Αττική, ενώ ίδιο είναι το σκηνικό του καιρού και στη βόρεια Ελλάδα, με το θερμόμετρο να δείχνει 14 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς και τους 8 βαθμούς στην Έδεσσα. Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν από τον Άγιο Αθανάσιο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου

Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου σταδιακά μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και τα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, χιονοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Κεντρικό Ιόνιο τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Βελτίωση του καιρού την Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου

Για την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, αλλά με βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο έως μέτριοι 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση