GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίτιμος δημότης Ηρακλείου ο Πρέσβης Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ειδική τελετή για την απονομή του τίτλου Δημότη επί Τιμή της πόλης Ηρακλείου Κρήτης στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Du...


Ειδική τελετή για την απονομή του τίτλου Δημότη επί Τιμή της πόλης Ηρακλείου Κρήτης στον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Du Qiwen
Απονέμοντας τον τίτλο του επί τιμή δημότη της πόλης ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης χαρακτήρισε τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ξεχωριστό άνθρωπο, φίλο της χώρας μας, φίλο της Κρήτης και του Ηρακλείου, τονίζοντας ότι σε όλο το διάστημα της εδώ παραμονής του, κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες για να ενισχύσει και να προαγάγει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας της μεγάλης Κινεζικής Δημοκρατίας με την Ελλάδα, σε σημαντικούς τομείς όπως ο τουρισμός, ο πρωτογενής, αλλά και ο δευτερογενής τομέας.
«Είμαστε μάλιστα βέβαιοι ότι τώρα που έβαλε το νερό στο αυλάκι, όπως λέμε εδώ στην Κρήτη, θα συνεχίσουν τα πράγματα να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση, με αμοιβαίο και προφανές όφελος και για τις δύο μας χώρες», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Παράλληλα ο κ. Κουράκης τόνισε ότι πέρα από τις δραστηριότητες του αυτές, ο Πρέσβης απέδειξε ότι είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, ένθερμος θαυμαστής του μεγάλου μας διανοητή Νίκου Καζαντζάκη και λάτρης του καζαντζακικού λόγου.
Γι” αυτό, είπε, και επισκεπτόταν συχνά την πόλη μας αποτίοντας φόρο τιμής στο μεγάλο συμπατριώτη μας, για τον οποίο μπροστά στον Τάφο του στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο είχε δηλώσει: «Τιμούμε το μεγάλο τέκνο της Κρήτης και της Ελλάδας και σεβόμαστε το πνευματικό – συγγραφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη που είναι ένας από του σημαντικότερους συγγραφείς στον κόσμο».
Επίσης στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου Καζαντζάκη στη Μυρτιά είχε γράψει: «Αιώνια δόξα στο Νίκο Καζαντζάκη, ένα μεγάλο άνδρα, ένα διαπρεπή γιο της Κρήτης και ένα καλό φίλο του Κινεζικού λαού».
Αποχαιρετώντας τον Du Qiwen ο δήμαρχος Ηρακλείου, με αφορμή την λήξη της θητείας του στην Ελλάδα, τον διαβεβαίωσε ότι όπου και αν βρίσκεται «εμείς θα σας θεωρούμε πάντα, όχι μόνο ένα καλό φίλο, αλλά συμπολίτη μας, δημότη του Ηρακλείου του Μεγάλου μας Κάστρου, της πόλης που τόσο αγάπησε και ύμνησε ο Νίκος Καζαντζάκης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά
Νωρίτερα ο πρέσβης της Κίνας είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τον οποίο ευχαρίστησε για την συνεργασία αλλά και για την συμβολή του στον απεγκλωβισμό χιλιάδων Κινέζων πολιτών πριν 3 χρόνια, από την φλεγόμενη Λιβύη και την φιλοξενία τους στην Κρήτη. Παράλληλα ο κινέζος πρέσβης είπε ότι, με αφορμή το γεγονός αυτό έχει γραφτεί βιβλίο στην Κίνα το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.
Ακόμη τόνισε, ότι υπάρχουν Κινέζοι σκηνοθέτες και ηθοποιοί που ενδιαφέρονται να γυρίσουν ταινία την επιχείρηση απεγκλωβισμού, και σε αυτή την περίπτωση θα προτείνει να συμμετέχουν στην ταινία οι φυσικοί πρωταγωνιστές που βοήθησαν εκείνες τις δύσκολες ώρες.
Επίσης, ο κ. Du Qiwen δήλωσε λάτρης της ιστορίας της Κρήτης και του πολιτισμού της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Νίκο Καζαντζάκη που διαβάζεται στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.
Ο περιφερειάρχης απο την πλευρά του αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας στη μεγάλη αγορά της Κίνας, στο εξαγωγικό εμπόριο -τα κρητικά προϊόντα- και τον τουρισμό.
Τέλος ο κ. Αρναουτάκης αποχαιρέτησε θερμά τον Κινέζο πρέσβη, ευχαριστώντας τον για την μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Απόψε, στις 18:00, ο Κινέζος Πρέσβης θα μιλοήσει στην Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού από την Κίνα, που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου ενώ αύριο ο κ.Du Qiwen θα επισκεφθεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση