GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαύρα Χριστούγεννα για τα ξενοδοχεία της Ξάνθης – Ανύπαρκτη η κίνηση

Ως ανύπαρκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση στα Ξενοδοχεία της Ξάνθης την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς οι κρατήσεις παρέμειναν...


Ως ανύπαρκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση στα Ξενοδοχεία της Ξάνθης την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς οι κρατήσεις παρέμειναν στο σύνολο τους σε μηδενικά επίπεδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

«Τα Χριστούγεννα είναι μια οικογενειακή γιορτή και η Ξάνθη δεν αποτελεί προορισμό για αυτές τις ημέρες. Δούλεψαν κυρίως τα τουριστικά καταλύματα στα ορεινά ενώ στους υπόλοιπους η κατάσταση ήταν τραγική» σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας, εξηγώντας πως οι ημέρες των Χριστουγέννων δεν απέφεραν κέρδη στα ξενοδοχεία της περιοχής, στο σύνολό τους, ωστόσο την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις τρέχουν, αποτελώντας έναν οικονομικό βραχνά για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο αντίποδα φαίνεται πως υπάρχει ένα σχετικό ενδιαφέρον για την Πρωτοχρονιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές των δωματίων έχει πάρει την κατιούσα την τελευταία τετραετία.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα Τούρκοι αλλά και Βούλγαροι επιχειρηματίες φαίνεται πως βολιδοσκοπούν στην περιοχή, επιχειρώντας να αγοράσουν στην κυριολεξία κοψοχρονιά ξενοδοχειακές μονάδες, για τη δημιουργία των οποίων οι ιδιοκτήτες τους έχουν δαπανήσει πολλά εκατομμύρια, εκμεταλλευόμενοι φυσικά τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Δεν είναι λίγα άλλωστε τα ξενοδοχεία της πόλης οι ιδιοκτήτες των οποίων βλέπουν ως μια χρυσή ευκαιρία την πώληση των επιχειρήσεων τους, με τη ζυγαριά να γέρνει διαρκώς προς τα χρέη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει κάποια τέτοια επιχειρηματική προσέγγιση από πλευράς ξένων επιχειρηματιών.

Την ίδια στιγμή κλιμάκια ελέγχου του ΣΔΟΕ πραγματοποιούν ελέγχους σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η Δράμα, από πλευράς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

ThrakiToday

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση