GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γ. Σούρλας: «Η διαφάνεια είναι πλέον εθνική υπόθεση»

Κατά την συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, στην Βουλή ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ...

Κατά την συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, στην Βουλή ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, μεταξύ άλλων, τόνισε...
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς βρίσκει τη χώρα μας σε βελτιωμένη θέση ως προς τη διαφάνεια το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας.

Μας βρίσκει αποφασισμένους να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για την πάταξη των κυκλωμάτων της διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα μας στην χρεοκοπία, σε μια πρωτοφανή κρίση.

Οφείλουμε να πατάξουμε τη διαφθορά και να εμπεδώσουμε την διαφάνεια που είναι προϋπόθεση δημοκρατίας.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα αξιόπιστο σύστημα φορολογικής δικαιοσύνης. Να προστατεύσουμε την εθνική μας οικονομία από όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν κυρίως μέσω offshore εταιρειών, που την λεηλατούν μέσω τριγωνικών συναλλαγών. Από εκείνους που πλουτίζουν με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, τους λαθρεμπόρους καυσίμων που βούλιαξαν την Ελλάδα στο χρέος. που καρπώθηκαν την τελευταία 20ετία, 25 δισ. Εκ. Ευρώ, όπως είπε ο τότε Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, από το βήμα της Βουλής στις 13 Ιανουαρίου του 2012 και θέλουν και άλλα.

Τώρα καλούνται να ξεπληρώσουν τα χρέη ακόμη και αυτοί που ζουν στη φτώχεια χωρίς θέρμανση, στο χειμώνα του ψύχους και της απόγνωσης.

Πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι θα ισχύσουν για όλους χωρίς διάκριση ίδιοι κανόνες επιχειρηματικής και άλλης δραστηριότητας, χωρίς «χάρες» και «χαραμάδες», όπως είπε πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Με εκπεφρασμένη ακόμα μια φορά την πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού για διαφάνεια και δικαιοσύνη, εκείνο που απομένει σε όλους εμάς τους σκεπτόμενους είναι συστράτευση στον αγώνα για τη διαφάνεια, που έχει καταστεί πλέον εθνική υπόθεση, προϋπόθεση της Δημοκρατίας.

Να κλείσουμε τις χαραμάδες σε διαπλεκόμενους σε επίορκους της εξουσίας και ασύδοτους, τους άρπαγες του δημόσιου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση