GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την εμπρηστική επίθεση στο εξοχικό του Κ. Σημίτη

Στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία πέρασαν οι έρευνες για τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημ...

Στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία πέρασαν οι έρευνες για τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο εξοχικό του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στους Αγίους Θεοδώρους, που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Ο αυτοσχέδιος εμπηστικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με χρονοδιακόπτη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο εξοχικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων. Το σπίτι ήταν άδειο και απο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα, υπέστη σοβαρότατες ζημιές το μεγαλύτερο μέρος του.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα και έθεσε σε λειτουργία τον συναγερμό του σπιτιού, απο τον οποίο ειδοποιήθηκε πρώτα η Αστυνομία. Το πλήρωμα του περιπολικού που έσπευσε επι τόπου ανέφερε ότι η φωτιά ήταν σε εξέλιξη στο εσωτερικό και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι οι φλόγες είχαν ήδη εξαπλωθεί στο σαλόνι και στην κουζίνα του σπιτιού.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας, του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής αλλά και της Αντριτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς απο την πρώτη έρευνα εντοπίστηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν αυτοσχέδιος και πυροδοτήθηκε με χρονοδιακόπτη. Αποτελείτο απο τρεις μπαταρίες, αντιστάσεις λυχνιών, ένα μπουκάλι αναψυκτικού γεμάτο εύφλεκτο υγρό και μία κουβέρτα εμποτισμένη με εύφλεκτ ουσία.

Ο μηχανισμός τοπθετήθηκε απο τους δράστες μπροστά απο τη μπαλκονόπορτα του σπιτιού που βλέπει προς την θάλασσα. Η μπαλκονόπορτα ήταν επίσης εμποτισμένη με εύφλεκτη ουσία, με αποτέλεσμα να καεί και να επιτρέψει στη φωτιά να επεκταθεί στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο είναι μία μονοκατοικία ανάμεσα σε δένδρα.

Οπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας, έχει υποστεί ζημιές το σαλόνι και η κουζίνα του σπιτιού. Το υπόλοιπο έχει υποστεί ζημιές κυρίως από τους καπνούς.

Το εξοχικό σπίτι του Κ. Σημίτη βρίσκεται στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, στα σύνορα της Κορινθίας με την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση