GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινεζικό παγοθραυστικό σπεύδει προς βοήθεια σε παγιδευμένο ρωσικό ερευνητικό πλοίο

Το παγοθραυστικό, το οποίο αναμένεται να φθάσει απόψε, θα προσπαθήσει να ανοίξει έναν διάδρομο μέσα από τους πάγους ώστε το παγιδευμένο...

Το παγοθραυστικό, το οποίο αναμένεται να φθάσει απόψε, θα προσπαθήσει να ανοίξει έναν διάδρομο μέσα από τους πάγους ώστε το παγιδευμένο Academic Shokalskiy, με 74... επιβαίνοντες, επιστήμονες και τουρίστες, να κατορθώσει να βγει στην ανοικτή θάλασσα.

Άλλα δύο παγοθραυστικά έχουν αλλάξει ρότα και κατευθύνονται προς το ρωσικό πλοίο.

Το ρωσικό σκάφος συνάντησε θυελλώδεις ανέμους και περιορισμένη ορατότητα και παγιδεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων σε απόσταση εκατό μιλίων από τη γαλλική βάση Ντιμόν ντ' Ουρβίλ, ανακοίνωσε η αυστραλιανή υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας που συντονίζει την επιχείρηση διάσωσης.

Το πλοίο διαθέτει αρκετές προμήθειες, οι μηχανές είναι συνέχεια αναμμένες ώστε να μην ακινητοποιηθεί στους πάγους και οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους.

«Θα το θυμάμαι πάντα, είναι σίγουρο. Είχαμε ωραίο φως και ο καιρός είναι ήπιος τηρουμένων των αναλoγιών. Το πλοίο φαίνεται γερό. Νομίζω θα είμαστε μια χαρά», δήλωσε ο Σον Μπόρκοβιτς, ένας εθελοντής που συμμετέχει στην αποστολή στο BBC.

Οι επιβαίνοντες, επιστήμονες και τουρίστες, ακολουθούν τα ίχνη της εξερευνητικής αποστολής του Αυστραλού Ντάγκλας Μόουζον και της ομάδας του πριν από έναν αιώνα, της πρώτης αυστραλιανής αποστολής στην Ανταρκτική.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση