GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορίες καθημερινής φοροδιαφυγής...

Γύρισα στην Ελλάδα από το εξωτερικό για να κάνω γιορτές με την οικογένειά μου. Είμαι κι εγώ από αυτούς που έφυγαν λόγω της ανεργίας....


Γύρισα στην Ελλάδα από το εξωτερικό για να κάνω γιορτές με την οικογένειά μου. Είμαι κι εγώ από αυτούς που έφυγαν λόγω της ανεργίας. Μου είχε λείψει πάρα πολύ το σουβλάκι... ρε παιδιά και είπα να πάρω ένα και συγκεκριμένα στην Αγία Παρασκευή. Το Σουβλάκι το ίδιο, πολύ νόστιμο, η τιμή η ίδια. Το ΦΠΑ όμως ήταν 13% και όχι 23%. Όταν λέει η τρόικα ότι το μέτρο δεν βοήθησε μήπως έχει δίκιο; Αντί για να πάει αυτό το 10% στη τσέπη του κοσμάκη πήγε στον επιχειρηματία.

Μετά είπα να κουρευτώ σε ένα μπαρμπέρη κοντά στο σπιτικό έδεσμα. Ο κουρέας ευχάριστος και ομιλητικός. Xρέωνε μόνο 10 ευρώ το κούρεμα αλλά όση ώρα καθόμουν εκεί για απόδειξη ούτε λόγος! Τα χρήματα στην τσέπη και όχι στην ταμιακή μηχανή και μια ταμπέλα ΝΑ στην ταμιακή μηχανή που λέει ότι ο πελάτης μπορεί να μην πληρώσει αν δε λάβει απόδειξη. Κάποιος που θέλει να βγάλει κέρδος 10 ευρώ για το κούρεμα με ΦΠΑ και φορολόγηση πρέπει να χρεώνει 15. Τι κάνει λοιπόν, κλέβει το κράτος όοοοχι, κλέβει πελατεία από αυτόν που χρεώνει 15 για το ίδιο πράγμα.

Η δική μου στάση αν και θα έπρεπε να τον κράξω, να μην πληρώσω, να τον καταγγείλω ίσως, ήταν να κάνω για ακόμα μια φορά τουμπεκί. Το μόνο που θα κάνω για να ελαφρύνω λίγο τη συνείδησή μου είναι να μην ξαναφάω και να μην ξανακουρευτώ ποτέ στους ίδιους ποτέ..

Αναγνώστης


1 σχόλιο

  1. Θεια μουΝικη21 Δεκ 2013, 4:36:00 μ.μ.

    Εκανες τοσα εξοδα
    για να ερθεις να.... φας σουβλακι;!
    Τι πινεις και δε μας δινεις;!

    Οσο για το κουρεμα
    υπαρχουν μαγαζια -Ελληνικοτατα-
    που σε κουρευουν με οκτω η επτα ευρω
    και δινουν και αποδειξη
    μερικα δε αλλοδαπων
    παιρνουν και λιγοτερα!
    Εισαι αψακτος φιλε,
    οσο για την αποδειξη
    κ α κ ω ς
    που δεν την ζητησες!
    ΕΣΥ φταις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση