GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για την επίθεση τοξικομανών στο νοσοκομείο της Ξάνθης

Ξέφραγο αμπέλι αποδεικνύεται και εμπράκτως το Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά την επίθεση δύο τοξικομανών, οι οποίοι εγκλώβισαν τον ψυχίατρο τη...

Ξέφραγο αμπέλι αποδεικνύεται και εμπράκτως το Νοσοκομείο Ξάνθης, μετά την επίθεση δύο τοξικομανών, οι οποίοι εγκλώβισαν τον ψυχίατρο της κλινικής, έβριζαν και απειλούσαν απαιτώντας να τους δοθούν χάπια.
Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε το συγκεκριμένο Νοσοκομείο με Πολιτευτές και τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής του Κινήματος, διαπιστώνοντας την έλλειψη προσωπικού Ασφαλείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας thrakitoday.com:

«Οι δύο ναρκομανείς εισέβαλαν μέσα στο ιατρείο και προφασιζόμενοι πως είχαν χάσει τη συνταγή τους ζήτησαν να τους χορηγηθούν χάπια. Όταν το ιατρικό προσωπικό αρνήθηκε να τους τα χορηγήσει, εξηγώντας πως θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, να εξεταστούν και μετά τους χορηγηθεί η όποια αγωγή – ελλείψει πάντα τόσο βιβλιαρίου όσο και κάποια αντίστοιχης ιατρικής συνταγής – οι δύο άνδρες άρχισαν να φωνάζουν, και να απειλούν το ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο».

«Στη συνέχεια βγήκαν έξω και εγκλώβισαν το προσωπικό μέσα στα ιατρεία, τοποθετώντας στην είσοδο μια καρέκλα και συνεχίζοντας να φωνάζουν, να βρίζουν και να απειλούν».

«Στο σημείο κλήθηκε και κατέφτασε και η Αστυνομία, ωστόσο οι δύο άνδρες είχαν αποχωρήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο Ξάνθης, πλην των άλλων, αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τη φύλαξή του, ελλείψει υπαλλήλων security».

«Ποια άμεσα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης; Θα μεριμνήσετε για τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού φύλαξης, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και των ασθενών από τέτοιου είδους επιθέσεις;» ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει το πόσα θύματα ακόμα θα θρηνήσει η χώρα μας εξαιτίας των περικοπών στη δημόσια υγεία που επιβάλουν οι τοκογλύφοι δανειστές μας.


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ άνευ περεταίρω σχολίων το δημοσίευμα της ιστοσελίδας thrakitoday.com σχετικά με την εισβολή που έκαναν ναρκομανείς στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ζητώντας απεγνωσμένα χάπια.

Οι ναρκομανείς έφτασαν στο σημείο να εγκλωβίσουν τον ψυχίατρο του Νοσοκομείου, φράζοντας την πόρτα με μια καρέκλα και εκτόξευαν βρισιές και απειλές στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό!

Στην δημοσίευμα, αναφέρονται τα εξής:

«Στα τακτικά ιατρεία της Ψυχολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης μπούκαραν το μεσημέρι της Τετάρτης 11/12 δύο ναρκομανείς, γνωστοί για παραβατικές δράσεις στην περιοχή, απαιτώντας να τους δοθούν χάπια, βρίζοντας και απειλώντας ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Οι δύο ναρκομανείς εισέβαλαν μέσα στο ιατρείο και προφασιζόμενοι πως είχαν χάσει τη συνταγή τους ζήτησαν να τους χορηγηθούν χάπια. Όταν το ιατρικό προσωπικό αρνήθηκε να τους τα χορηγήσει, εξηγώντας πως θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού, να εξεταστούν και μετά τους χορηγηθεί η όποια αγωγή – ελλείψει πάντα τόσο βιβλιαρίου όσο και κάποια αντίστοιχης ιατρικής συνταγής – οι δύο άνδρες άρχισαν να φωνάζουν, και να απειλούν το ιατρικό προσωπικό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και εγκλώβισαν το προσωπικό μέσα στα ιατρεία, τοποθετώντας στην είσοδο μια καρέκλα και συνεχίζοντας να φωνάζουν, να βρίζουν και να απειλούν. Όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο κόσμος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο κοιτούσε έντρομος τους δύο ναρκομανείς, ενώ οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν ώστε να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Στο σημείο κλήθηκε και κατέφτασε και η Αστυνομία, ωστόσο οι δύο άνδρες είχαν αποχωρήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο Ξάνθης, πλην των άλλων, αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τη φύλαξή του, ελλείψει υπαλλήλων security.

Ο κόσμος που βρισκόταν στον χώρο του συμβάντος όπως ήταν φυσικό αναστατώθηκε έντονα, τόσο από την ένταση που είχε δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα όσο φυσικά και υπό τον φόβο του ότι μπορούσε η κατάσταση να εκτροχιαστεί πλήρως».

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποια άμεσα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης;

2. Θα μεριμνήσετε για τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού φύλαξης, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των εργαζομένων του Νοσοκομείου όσο και των ασθενών από τέτοιου είδους επιθέσεις;

3. Προτίθεστε να προβείτε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να θωρακιστούν με κάθε τρόπο τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας;

4. Κατανοείτε τις τραγικές συνέπειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν εάν οι δύο άντρες κρατούσαν έστω και ένα μαχαίρι; Πόσα θύματα ακόμα περιμένετε να θρηνήσουμε εξαιτίας των περικοπών στη δημόσια υγεία που επιβάλει η Τρόικα;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση