GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υεμένη: Πολύνεκρη επίθεση σε κηδεία

Δέκα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, όταν ένα άρμα μάχης του στρατού έριξε οβίδες σε μια σκηνή που...


Δέκα άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, όταν ένα άρμα μάχης του στρατού έριξε οβίδες σε μια σκηνή που είχε τοποθετηθεί για μια κηδεία σε ένα σχολείο στο νότιο τμήμα της χώρας, δήλωσε μια ιατρική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Δεχθήκαμε δέκα πτώματα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και σοροί παιδιών, και 15 τραυματίες», δήλωσε ιατρική πηγή. Αυτόπτες μάρτυρες σημείωσαν ότι ένα άρμα μάχης του στρατού που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν έριξε οβίδες σε αυτήν την σκηνή στην Σάναχ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σαναά.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι στρατιώτες έριξαν ξανά οβίδες «την ώρα που προσπαθούσαμε να προσφέρουμε βοήθεια στους τραυματίες» και διευκρίνισε ότι «τραυματίες εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στη σκηνή».
Αυτή είχε τοποθετηθεί από το Αυτονομιστικό Κίνημα του Νότου –το οποίο ζητεί την απόσχιση του νοτίου τμήματος της χώρας που ήταν ανεξάρτητο κράτος πριν από το 1990– για την κηδεία ενός άνδρα που σκοτώθηκε κατά τις μάχες με τις δυνάμεις της τάξης τη Δευτέρα.
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανταλλαγές αυτές πυρών, κατά τις οποίες είχαν χάσει επίσης τη ζωή τους δύο αστυνομικοί, είχαν ξεσπάσει όταν ακτιβιστές του νότου προσπάθησαν να εισέλθουν δια της βίας στο εσωτερικό της έδρας της επαρχίας Ντάλεχ για να κρεμάσουν τη σημαία της πρώην Νότιας Υεμένης.
Μια αναζωπύρωση της βίας στην νότια Υεμένη εδώ και αρκετές ημέρες οφείλεται στην αναβίωση των διεκδικήσεων των αυτονομιστών του νότου και στις διαμαρτυρίες φυλών μετά τον θάνατο ενός μέλους τους στις αρχές του Δεκεμβρίου σε ανταλλαγή πυρών με τον στρατό.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση