GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Με άδεια χέρια ο Γιανούκοβιτς

Η Μόσχα και το Κίεβο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα θέματα της μείωσης των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου και της ένταξης της Ου...


Η Μόσχα και το Κίεβο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στα θέματα της μείωσης των τιμών του ρωσικού φυσικού αερίου και της ένταξης της Ουκρανίας στην υπό τη Μόσχα τελωνειακή ένωση των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Βίκτορ Γιανουκόβιτς συναντήθηκαν χθες στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.« Συζήτησαν για συνεργασία στον τομέα της ενέργειας. Δεν υπήρξε τελική συμφωνία» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Στο Κίεβο εντείνονται οι διαδηλώσεις μετά τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου Γιανουκόβιτς στη Ρωσία για συνομιλίες για «στρατηγική συνεργασία», μετά τη διακοπή μιας συμφωνίας προσέγγισης με την ΕΕ.
Η αντιπολίτευση που καλεί σε μεγάλη διαδήλωση αύριο στο Κίεβο, θεωρεί ότι μια επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία και κυρίως η ένταξη της Ουκρανίας στην υπό τη Μόσχα τελωνειακή ένωση των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών θα είχε «τραγικές» συνέπειες για τη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση