GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποχωρούν από το Αφγανιστάν οι Αυστραλοί στρατιώτες

Οι τελευταίοι μάχιμοι Αυστραλοί στρατιώτες άρχισαν να εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και πιστεύεται ότι μέχρι τα Χριστούγενν...

Οι τελευταίοι μάχιμοι Αυστραλοί στρατιώτες άρχισαν να εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και πιστεύεται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν επιστρέψει όλοι στην Αυστραλία.

Η αποχώρηση άρχισε δύο εβδομάδες πριν τη συμφωνία που είχαν κάνει για να παραδώσουν τις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής βάσης Tarin Kowt, που είχαν δημιουργήσει στις ένοπλες δυνάμεις του Αφγανιστάν.

Τους τελευταίους μήνες έχουν εγκαταλείψει σταδιακά το Αφγανιστάν πάνω από 1.000 στρατιώτες που υπηρετούσαν εκεί.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση, ο πρωθυπουργός, Τόνι “Αμποτ, είπε ότι «η Αυστραλία πλήρωσε "ακριβό τίμημα" με 40 στρατιώτες νεκρούς και 261 τραυματίες» και πρόσθεσε «ότι η θυσία τους δεν ήταν μάταια».

Η Αυστραλία θα διατηρήσει 400 μη μάχιμους στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν, για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των Αφγανών στρατιωτών, ενώ, παράλληλα, θα δίνει και 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο για ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση