GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Βραζιλία

Τη ζωή τουλάχιστον 44 ανθρώπων έχουν στοιχίσει οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν σχεδόν όλο το Δεκέμβριο τη νοτιοανατολική Βραζιλία...

Τη ζωή τουλάχιστον 44 ανθρώπων έχουν στοιχίσει οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν σχεδόν όλο το Δεκέμβριο τη νοτιοανατολική Βραζιλία, ενώ 60.000 έχουν...
εγκαταλείψει τις εστίες τους στις πολιτείες Εσπιρίτο Σάντο και Μίνας Γκεράις.

Στην πολιτεία Εσπιρίτο Σάντο, κοντά σε αυτή του Ρίο ντε Τζανέιρο, καταγράφηκαν 27 θάνατοι από τις βροχές τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που θεωρούνται οι χειρότερες εδώ και 90 χρόνια, αναφέρει η τελευταία έκθεση της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας.

Από αυτούς οι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μόνο ημέρα την Πέμπτη. «Θα πρέπει να ανακατασκευάσουμε τις υποδομές», δήλωσε ο κυβερνήτης, Ρενάτο Κασαγκράντε καθώς σε μεγάλες εκτάσεις και πλημμυρισμένες περιοχές πολλοί δρόμοι και γέφυρες υπέστησαν σοβαρές ζημιές .

Στην Μίνας Γκεράις, όπου οι δυνατές βροχές άρχισαν να πέφτουν από τον Οκτώβριο και έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, 17 είναι οι νεκροί και 4.150 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 79 δήμοι της ευρύτερης επαρχίας έχουν επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες και σε 26 από αυτούς έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ επισκέφθηκε τη Δευτέρα παραμονή των Χριστουγέννων τις πληγείσες περιοχές της Εσπιρίτο Σάντος όπου και παρατηρούνται τα πλέον σοβαρά προβλήματα και υποσχέθηκε κυβερνητική βοήθεια προς τις πληγείσες οικογένειες .

Τον Ιανουάριο του 2011, λίγες ημέρες μετά την άνοδο της Ρουσεφ στην εξουσία , πάνω από 900 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ορεινή περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση