GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραινέσεις ΕΚΤ προς Ιταλία

Η Ιταλία πρέπει να κρατήσει υπό έλεγχο τους δημόσιους λογαριασμούς της και να παραμείνει στην οδό που ακολουθεί για να μειώσε...

Η Ιταλία πρέπει να κρατήσει υπό έλεγχο τους δημόσιους λογαριασμούς της και να παραμείνει στην οδό που ακολουθεί για να μειώσει το χρέος της την ώρα που η οικονομία βγαίνει από την ύφεση, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πέτερ Πρετ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα "Λα Στάμπα".

Ο Πρετ δήλωσε πως η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία δεν έχει καταγράψει ανάπτυξη μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, αναδύεται από την ύφεση, όμως η ανάκαμψη αυτή είναι εύθραυστη και εξαρτάται από το αν η χώρα θα προβεί σε σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

"Για να παραμείνουμε σ” ένα βιώσιμο δρόμο, είναι ουσιώδες η κυβέρνηση να επιμείνει στις δεσμεύσεις της", δήλωσε ο Πρετ στη συνέντευξή του στη "Λα Στάμπα". "Δεν μπορεί να υπάρξει η πολυτέλεια οποιασδήποτε παρέκκλισης στους δημοσιους λογαριασμούς".
Ο Πρετ δήλωσε επίσης ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν οι τραπεζικές πιστώσεις εξαντληθούν και απειληθεί η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση