GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Εξήντα πέντε επανασυνδέσεις της ΔΕΗ

Στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης από 13-12-2013 μέχρι σήμερα (17.12.13) έγιναν συνολικά εξήντα πέντε (65) επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύ...

Στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης από 13-12-2013 μέχρι σήμερα (17.12.13) έγιναν συνολικά εξήντα πέντε (65) επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος και αποτράπηκε η διακοπή... σε δύο (2) οικογένειες. Αυτό διαπιστώθηκε ύστερα και από έλεγχο που έγινε από υπάλληλο του δήμου μας, πόρτα – πόρτα, για κάθε μια περίπτωση.

Ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή που η ΔΕΗ, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργείου που την εποπτεύει πολιτικά, άλλαξε στάση, έδωσε άμεσα όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του μέσα από τις κοινωνικοπρονοιακές του δομές (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου). Ταυτόχρονα έθεσε άμεσα σε λειτουργία ένα ολόκληρο υπηρεσιακό μηχανισμό του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου μας με ολόκληρο το τμήμα Πρόνοιας και τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου, με εκθέσεις κοινωνική έρευνας για κάθε περίπτωση κομμένου ρεύματος.

Τι γινόταν πριν τις 7.12.2013; Η ΔΕΗ δεν ακολουθούσε την πρακτική που ακολουθεί τώρα. Στέλναμε αιτήματα για μή αποκοπή ή για επανασυνδέσεις ρεύματος αλλά η ΔΕΗ εκώφενε, δεν ανταποκρίνονταν. «Δεν έχουμε τέτοιες εντολές» ήταν η απάντηση των υπαλλήλων της.

Η ΔΕΗ (και όχι οι Δήμοι) παρέχει το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ΔΕΗ το συνδέει αρχικά, η ΔΕΗ το αποκόπτει, η ΔΕΗ το επανασυνδέει. Οι δήμοι με τις υπηρεσίες τους συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση και υποβοήθηση των κατοίκων, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου, που με βάση το εισόδημά τους δικαιούνται να έχουν Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με έκπτωση από 25 έως 40%, να κάνουν την σχετική αλλαγή στη ΔΕΗ (Αισώπου 20, 3ος όροφος, γραφείο 31), έχοντας μαζί τους: ταυτότητα, εκκαθαριστικό ΔΟΥ και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όποιος έχει κομμένο ρεύμα ή διατρέχει τον κίνδυνο να του κοπεί, λόγω αδυναμίας πληρωμής, μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα του δήμου μας: 2310 725.775, 2310729602, 2310729608 καθημερινά στις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών. Όσοι γνωρίζουν συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις αλλά για μια σειρά από λόγους (π.χ. άγνοια για τις επανασυνδέσεις και τις μη αποκοπές, διστακτικότητα λόγω αξιοπρέπειας κ.λ.π) δεν έρχονται σε επαφή με τη ΔΕΗ ή το Δήμο, ας ενημερώσουν τις υπηρεσίες μας στα ανωτέρω τηλέφωνα.

Καλούμε τη ΔΕΗ να ανταποκριθεί στο αίτημα όλων των δήμων και να μας δώσει όλες τις διακοπές ηλεκτροδότησης, λόγω μη πληρωμής λογαριασμού, για να μπορέσουμε με τις υπηρεσίες μας να τις ελέγξουμε άμεσα. Είναι αδιανόητο, παράλογο και απαράδεκτο, η ΔΕΗ να επικαλείται την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όταν τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τ.μ., κλπ) τα παίρνει από τους δήμους για την είσπραξη των δημοτικών τελών.

Έναντι ποιών λοιπόν επικαλείται υποκριτικά τα προσωπικά δεδομένα; Έναντι των δήμων που της δίνουν τα στοιχεία; Καλούμε τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό που εποπτεύει πολιτικά τη ΔΕΗ να παρέμβει άμεσα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε ώστε κανένας κάτοικος να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση