GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι θα γίνει με τις μειώσεις των συντάξεων καθηγητών ΑΕΙ

Με διαδικασίες εξπρές θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αναδρομικές από 1.8.2012 μειώσεις των συντάξεων καθ...


Με διαδικασίες εξπρές θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αναδρομικές από 1.8.2012 μειώσεις των συντάξεων καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στρατιωτικών, δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγιναν σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους.
Η όποια απόφαση εκδοθεί από την Ολομέλεια του ελεγκτικού Συνεδρίου θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα για όλες τις εκκρεμείς όμοιες υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου που προβλέπει ο νόμος 3900/2010, παραπέμφθηκε ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, ως ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, η εκδίκαση έφεσης συνταξιούχου καθηγητή ΑΕΙ που στρέφεται κατά πράξης αναπροσαρμογής (μείωσης) αναδρομικά από 1.8.2012 της σύνταξής του, βάσει των διατάξεων των νόμων 4093/2012 και 4151/2013.
Επίσης, πλέον του καθηγητή ΑΕΙ έχουν παραπεμφθεί για τον ίδιο λόγο να ζητηθούν στην Ολομέλεια του Ε.Σ. και αιτήσεις για μείωση των συντάξεων στρατιωτικών, δικαστικών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Τέλος, αναμένεται να προσδιοριστεί από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη η ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων αυτών στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση