GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συμφωνία Άσαντ – Ρώσων για φυσικό αέριο

Μια ενεργειακή συμφωνία που υπέγραψε ρωσική εταιρεία με το καθεστώς Άσαντ έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο στον εμφύλιο πο...


Μια ενεργειακή συμφωνία που υπέγραψε ρωσική εταιρεία με το καθεστώς Άσαντ έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα, τόσο στον εμφύλιο που σπαράσσει τη χώρα, όσο και στις προοπτικές αξιοποίησης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα ανατολική πλευρά της Μεσογείου.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κρατικά ελεγχόμενη ρωσική εταιρεία Soyuzneftegaz και το καθεστώς Άσαντ υπέγραψαν τη συμφωνία η οποία επιτρέπει την έρευνα και άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια περιοχή 2.190 τετραγωνικών χιλιομέτρων ανοικτά των συριακών ακτών. Είναι η πρώτη σχετική συμφωνία στην χώρα.
Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να υλοποιηθεί, λένε αναλυτές, αλλά συμπληρώνουν ότι έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, λίγο πριν τις συνομιλίες στην Ελβετία για το μέλλον της Συρίας.
«Είναι ένας τρόπος για του Ρώσους να κεφαλαιοποιήσουν την πολιτική υποστήριξη που προσέφεραν στο καθεστώς», υποστηρίζει ο Jihad Yazigi διευθυντής σύνταξης οικονομικής ιστοσελίδας της χώρας.
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση