GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ποδοσφαιρικές" συντάξεις για τις ιερόδουλες

Οι ιερόδουλες της Ολλανδίας προβλέπεται να μπουν σε ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης παρόμοιο με αυτό των ποδοσφαιριστών! αφού και οι δύο ...

Οι ιερόδουλες της Ολλανδίας προβλέπεται να μπουν σε ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης παρόμοιο με αυτό των ποδοσφαιριστών! αφού και οι δύο κατηγορίες επαγγελματιών εξασκούν μια «δύσκολη» σωματικά εργασία. Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ολλανδία από το 2000 και οι ιερόδουλες που εργάζονται σε οίκους ανοχής είναι μισθωτές, έχουν συμβάσεις εργασίας, κοινωνική κάλυψη, δικαιούνται επίδομα ανεργίας και κρατική σύνταξη η οποία πάντως είναι πολύ χαμηλή.

Μια γυναίκα που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί οίκους ανοχής στην Ουτρέχτη έστειλε το αίτημά της στις φορολογικές αρχές της χώρας για ένα ευνοικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα παρόμοιο με τοων ποδοσφαιριστών με το επιχείρημα ότι το επάγγελμα της ιερόδουλης είναι εξίσου σκληρή σωματική εργασία.


Η δικηγόρος της εταιρείας που θέλει να εκμεταλλευτεί τις «βιτρίνες» της Ουτρέχτης, η Βιλ Ποστ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο «Οι ποδοσφαιριστές και οι ιερόδουλες ασκούν μια δύσκολη σωματική εργασία και δεν μπορούν να συνεχίζουν αυτή τη δουλειά για όλη τους τη ζωή», . «Οι άνδρες προτιμούν τις νεαρές γυναίκες. Κάποια στιγμή οι ιερόδουλες φτάνουν σε ηλικία που δεν έχουν πλέον δουλειά και είναι εξαιρετικά δύσκολο για αυτές να αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους".


Η δικηγόρος ζήτησε από την εφορία να χορηγήσει στις ιερόδουλες τα ίδια φορολογικά δικαιώματα με αυτά των ποδοσφαιριστών: να μπορούν να αποταμιεύουν έως και 5.000 ευρώ μηνιαίως, αφορολόγητα, για τη σύνταξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση