GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτώ τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ενδυναμώσετε τη σχέση σας

Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις ή στον αντίποδα η ανεργία, οι οικογενειακές ευθύνες – όταν δεν μοιράζονται με τον κατάλληλο ...


Οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις ή στον αντίποδα η ανεργία, οι οικογενειακές ευθύνες – όταν δεν μοιράζονται με τον κατάλληλο τρόπο και βαραίνουν ένα άτομο, ακόμα και η έλλειψη ικανοποιητικής κοινωνικής ζωής...

είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που σύμφωνα με τους ειδικούς, επηρεάζουν την ποιότητα της προσωπικής μας ζωής.

Το InStyle.gr αναζήτησε τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε την καθημερινή φθορά και να αισθανθούμε και πάλι όπως στο πρώτο ραντεβού.

1. Ο καλύτερος μας φίλος.
Προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε στον σύντροφο σας με τον ίδιο σεβασμό, την ίδια ευγένεια και την ίδια ευγνωμοσύνη που επιδεικνύεται και στον πιο πολύτιμο φίλο σας. Υποστηρίξτε τον, ακούστε τα προβλήματα του και μην ξεχνάτε να γελάτε ο ένας με τα αστεία του άλλου και κυρίως μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να γίνετε αγενής, χωρίς λόγο ή ακόμα χειρότερα με την παραμικρή αιτία.

2. Επενδύστε στη μεταξύ σας επικοινωνία.
«Τα ζευγάρια πρέπει να περνάνε χρόνο μαζί». Μας συμβουλεύει ο David Kaplan, καθηγητής στο τμήμα εκπαίδευσης και αποκατάστασης στο πανεπιστήμιο του Κάνσας, και συμπληρώνει, «βγείτε ραντεβού μια φορά την εβδομάδα και αφιερώστε δεκαπέντε λεπτά από την ημέρα σας για να συζητήσετε τι σας απασχολεί, μόνο οι δύο σας, χωρίς την παρουσία των παιδιών ή της ανοιχτής τηλεόρασης».

3. Μην παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή.
Η φυσική οικειότητα είναι μια σημαντική προέκταση κάθε υγιούς σχέσης. Αν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στο να πλύνετε τα πιάτα, να επισκεφθείτε τα social media ή να δημιουργήσετε λίγη ρομαντική ατμοσφαίρα, πείτε “ναι” στο τρίτο και αφήστε τα υπόλοιπα γι’ αργότερα.

4. Καυγαδίστε σωστά.
Μιας και οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας, είναι σημαντικό να ξέρουμε πως να καυγαδίζουμε, έτσι ώστε να μην ξεφεύγουμε από μερικά βασικά όρια, τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά για το μέλλον της σχέσης μας. Την επόμενη φορά που θα έχετε διαφορετική γνώμη και θα επιλέξετε να την εκφράσετε με έντονο τρόπο, προσπαθήστε να μην κρατήσετε υψηλούς τόνους για πάνω από δέκα λεπτά και μείνετε επικεντρωμένοι σε ένα και μόνο θέμα, αποφεύγοντας να ανασύρετε και άλλα παρόμοια περιστατικά από το παρελθόν.

5. Ακούστε προσεκτικά.
Το να είστε ένας συγκεντρωμένος ακροατής στέλνει στον σύντροφό σας το μήνυμα ότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις του είναι σημαντικά για σας και ενισχύει την οικειότητα και την πρόθεση μας να μοιραστούμε όσα μας απασχολούν και μας προβληματίζουν, εντός και εκτός της σχέσης.

6. Μην υποτιμάτε τις προσωπικές σας επιθυμίες.
«Αναζητήστε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην επικοινωνία και την ανεξαρτησία του κάθε ατόμου ξεχωριστά», μας προτρέπει ο David Kaplan. «Η ιδανική συνταγή είναι να είστε αρκετά κοντά ώστε να μην χάνετε τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα από την οικειότητα και ταυτόχρονα να μην θυσιάζετε τη δική σας μοναδική ταυτότητα. Μην φοβάστε να αναπτύξετε φιλίες και ενδιαφέροντα, τα οποία δεν προϋποθέτουν την παρουσία του συντρόφου σας αλλά μην παραλείπετε να μοιράζεστε μαζί του τις γνώσεις και τα συναισθήματα που αποκομίσατε από τις εμπειρίες σας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση