GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχισε επίθεση στον Ευ. Βενιζέλο ο Γ. Παπανδρέου!...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.   Από την 16σέλιδη γραπτή παρέμβαση που έκανε μέσω συνεργατών του  ο Γ.  Παπανδρέου -με αφορμή το βιβλίο Θα...

Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Από την 16σέλιδη γραπτή παρέμβαση που έκανε μέσω συνεργατών του  ο Γ.  Παπανδρέου -με αφορμή το βιβλίο Θαπατέρο- σχετικά με το δημοψήφισμα που είχε προτείνει στη συνάντηση των Καννών, δόθηκε περισσότερο σημασία στο ότι διαψεύδει ότι ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός ήταν παρών καθώς και ότι ο τότε Γάλλος Πρόεδρος Ν. Σαρκοζί του μίλησε υβριστικά αντιδρώντας στα περί πρότασης δημοψηφίσματος.
Πιο μεγάλη όμως σημασία έχει:
Πρώτον ότι με τη δήλωσή το ο κ. Παπανδρέου κάνει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια δικαίωσής του για την πολιτική που εφάρμοσε και για την υπόθεση του δημοψηφίσματος. 
Δεύτερον ότι για πρώτη φορά αρχίζει να οικοδομεί δημοσίως μια επίθεση στον Ευ. Βενιζέλο αποδίδοντας σε αυτόν τόσο την υπονόμευση της πρότασης για δημοψίσμα όσο και την ανατροπή του από την πρωθυπουργία. 
"Ας αναρωτηθούν, γιατί ταυτίστηκαν με τις επιλογές εκείνων με τους οποίους υποτίθεται ότι διαφωνούσαν και συνεχίζουν να διαφωνούν; Και ας εξηγήσουν, γιατί μετετράπησαν εν μια νυκτί σε θεματοφύλακες των μέχρι τότε επιλογών με τις οποίες διαφωνούσαν, διακηρύσσοντας ότι ο Παπανδρέου μας οδηγεί στην καταστροφή με το Δημοψήφισμα;" είναι το ένα κρίσιμο σημείο που αφορά τον κ. Βενιζέλο. 
Και το δεύτερο σημείο είναι εκεί όπου αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το δημοψήφισμα και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίαςυπό τον Λ. Παπαδήμο, αναφέρει:
"...Όλα αυτά δυναμιτίζουν το κλίμα, ενώ εκτός της δήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην  οποία αναφέρθηκε ο ίδιος και πριν λίγες μέρες, μικρός αριθμός μελών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά ικανός για να μην επιτρέψει την έγκρισή της από τη Βουλή, δεν συναινεί στην πρόταση για δημοψήφισμα και διατυπώνει δια δημοσίων δηλώσεων την διαφωνία αυτή. Γίνεται έτσι φανερό, ότι η πρόταση για δημοψήφισμα δεν είχε υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν δυνατότητα υλοποίησης". 
Μένει να φανεί αν αυτή η επίθεση θα έχει συνέχεια και είναι στο πλαίσιο κάποια στρατηγικής καθώς και αν θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά Βενιζέλου και ποια... 

2 σχόλια

  1. Το δημοψήφισμα, ως θέση, είναι η απόλυτη έκφραση της Δημοκρατίας.
    Εάν ο Παπανδρέου δεν ήταν υπερβολικά ευγενής και είχε σηκωθεί να φύγει, θα είχαν αντιστραφεί οι ρόλοι και οι εκβιαστές Μέρκελ και Σαρκοζί θα βρίσκονταν στη θέση του εκβιαζόμενου!
    Τότε, που ήταν φορτωμένοι με τα ελληνικά ομόλογα, θα τον παρακαλούσαν να επιστρέψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ..ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.ΣΩΣΤΟ.ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ??ΟΧΙ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ??ΟΧΙ.ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΑΙ.ΑΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ,,ΝΑ ΔΙΑΙΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ???ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ???ΑΞΙΖΕΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση