GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τώρα πρωτάθλημα»

Ο Χαβιέ Σαβιόλα ξεκαθάρισε ότι πλέον το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο...

Ο Χαβιέ Σαβιόλα ξεκαθάρισε ότι πλέον το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο… παρελθόν την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Το μόνο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουμε το τσιπ. Να φύγουμε απ” την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα», ανέφερε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χαβιέρ Σαβιόλα στη Nova…

Χαβιέρ, τα τελευταία γενέθλιά σου ήταν απ” τα πιο ωραία της ζωής σου; Την επομένη του αγώνα με την Αντερλεχτ έκλεισες τα 32 σου χρόνια.

«Ήταν πάρα πολύ όμορφος ο τρόπος με τον οποίο γιόρτασα τα γενέθλιά μου. Ήταν η επόμενη ημέρα του αγώνα. Ήμουν πολύ χαρούμενος. Είχαμε καταφέρει να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού ήταν πολύ χαρούμενη. Στη δική μου οικογένεια είχα μία πολύ ευχάριστη ημέρα με τους δικούς μου ανθρώπους.

Σε προσωπικό επίπεδο είχα επιπλέον χαρά γιατί πέτυχα τα δύο γκολ και αυτό είναι πάντα σημαντικό στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Επομένως, ήταν πολύ ωραίος τρόπος να περάσω τα γενέθλιά μου με πολύ χαρά και ικανοποίηση. Ήταν μία όμορφη βραδιά».

Το θα κρατούσες αν έκανες έναν απολογισμό της παρουσίας του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Αν σκεφθώ όλα τα παιχνίδια, αυτό που μου μένει είναι η προσπάθεια που έγινε από την πλευρά των παικτών, αλλά και η ταπεινότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε και τα έξι παιχνίδια. Γιατί αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες ομάδες, οι οποίες έχουν τεράστιο όνομα και δύναμη. Παρόλα αυτές και εκείνες προσπαθούσαν να μαζέψουν βαθμούς. Αλλά και εμείς προσπαθήσαμε να τους κλέψουμε κάποιους βαθμούς, όπως στα ματς με την Παρί και την Μπενφίκα, δύο ομάδες οι οποίες είναι πάρα πολύ δύσκολες.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ” τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε. Κοιτάζαμε ένα – ένα τα ματς για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και να τώρα κοιτάξω προς τα πίσω, μου μένει η μεγάλη προσπάθεια που έγινε, η όρεξη που είχαμε για να έρθουν οι ημέρες αυτών των παιχνιδιών. Και τώρα αυτό που σκέφτομαι είναι η μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και ο τρόπος με τον οποίο δουλέψαμε».

Πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα μετά από μία τόσο σπουδαία επιτυχία;

«Ο σκοπός είναι να συνεχίσουμε τους θριάμβους. Πρέπει αυτή τη στιγμή να αλλάξουμε το τσιπ. Να γυρίσουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Ξέρουμε πως είμαστε στο σωστό δρόμο. Ξέρουμε πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τι πρέπει να κάνουμε. Η ομάδα είναι σε μία πολύ καλή στιγμή. Όμως, δεν πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό της να χαλαρώσει.

Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Το μόνο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουμε το τσιπ. Να φύγουμε απ” την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και να γυρίσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πάντα, όμως, με δουλειά».

Την Κυριακή αντιμετωπίζετε τον Αρη που δεν έχει ακόμη νίκη στην έδρα του. Τι εικόνα έχετε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης;

«Πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλους τους αντιπάλους μας με τον ίδιο σεβασμό. Πρέπει να παίζουμε με ταπεινότητα και με τον ίδιο τρόπο. Σίγουρα ο αντίπαλός μας χρειάζεται βαθμούς και θα προσπαθήσει να βρει τρόπους για να μας δυσκολέψει. Εμείς, όμως, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Χρειάζεται να κυνηγήσουμε το παιχνίδι και να ψάξουμε τη νίκη με τον τρόπο που ξέρουμε».

Αυτή η διαφορά των 8 βαθμών απ” τον δεύτερο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ, σας δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας ενόψει της συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας. Πρέπει να μας υποχρεώσει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γιατί το χειρότερο που αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να μας συμβεί είναι η χαλάρωση.

Όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τη συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να νιώσουμε ασφάλεια και να σταματήσουμε την προσπάθεια. Πρέπει με την ίδια δυναμική να διεκδικούμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Και η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει δυνατά, όπως κάνει έως τώρα».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση