GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση ΙΣΑ με Γεν Γραμματέα ΚΚΕ για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ

Στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών συναντήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τους... Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, αντιπροσωπεία τ...


Στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών συναντήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τους... Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, αντιπροσωπεία του ΙΣΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ.Πατούλη και τα μέλη του ΔΣ Γ.Μαρίνο και Σ.Δρίτσα συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δ.Κουρσούμπα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ενημέρωσε το Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ για τα καίρια προβλήματα στο χώρο της Υγείας που επίκεινται ενόψει της μεταρρύθμισης και του κλεισίματος των Μονάδων ΕΟΠΥΥ και κατέθεσε τις προτάσεις του ΙΣΑ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Κατά τη συνάντηση, το ΔΣ του ΙΣΑ ξεκαθάρισε ότι η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα πρέπει να βασιστεί στον εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς που θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον ασθενή και θα πρέπει να δομηθεί σε Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, ώστε να αποτελέσει συνολικά το ανάχωμα για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη και νοσηλεία. Επίσης, ο κ.Πατούλης τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα στο χώρο της Υγείας πρέπει να είναι ο εξορθολογισμός μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και όχι μέσα από οριζόντιους ακρωτηριασμούς, που η εφαρμογή τους έχει ήδη οδηγήσει του έλληνες στο αδιέξοδο και στη δημιουργία 3.168.000 ανασφάλιστων πολιτών.

Ο κ.Πατούλης εξήγησε στο Γεν Γραμματέα του ΚΚΕ τη σημασία της ελεύθερης επιλογής γιατρού από τον ίδιο τον ασθενή και την παρουσία του γιατρού δίπλα στον ασθενή έγκαιρα και άμεσα, ώστε να λαμβάνει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξωνοσοκομειακά χωρίς να κινδυνεύει η υγεία και η ζωή του.

Ο Γεν Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε το δικό του προβληματισμό σε σχέση με την παρούσα μεταρρύθμιση και δήλωσε ότι θέση του ΚΚΕ είναι να υπάρχει μια ισότιμη εργασιακή δυνατότητα για όλους χωρίς απολύσεις.
Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ.ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
 isathens.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση