GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν δίνει σημασία ο Γιάννης»

Ικανοποιημένος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει στα πρώτα του παιχνίδια με τους Μιλγουόκι Μπακ...


Ικανοποιημένος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει στα πρώτα του παιχνίδια με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο νεαρός φόργουορντ παραμένει παράλληλα…
προσγειωμένος, όπως δήλωσε ο αδερφός του, Θανάσης στο «Έθνος».
Επιπλέον, ανέφερε πως έχουν δείξει αμφότεροι ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο, αλλά και ότι ήξερε πως ο 19χρονος παίκτης θα αγωνιζόταν κάποια στιγμή στο NBA.
«Με τον Γιάννη υπάρχει καθημερινή επαφή. Βέβαια μένουμε αρκετά μακριά, αλλά όποτε έχω ρεπό παίρνω το αεροπλάνο και τον επισκέπτομαι στο Μιλγουόκι. Οι γονείς μας είναι στην Αθήνα, γιατί τα μικρά μας αδέρφια πάνε σχολείο και δεν μπορούν να είναι μαζί μας. Εξάλλου ταξιδεύουμε πολύ συχνά με τις ομάδες μας και θα ήταν δύσκολο να παραμείνουν καιρό στην Αμερική. Ακόμα και τώρα που είναι Χριστούγεννα, δεν σταματάμε να παίζουμε! Πού καιρός για… γιορτές; Ταξίδια – αστραπή κάνουμε για να τα πούμε λίγο από κοντά» λέει αρχικά ο Θανάσης.
Τι κάνει όμως στην καθημερινότητά του; «Σπίτι, προπόνηση, ταξίδια! Αυτό είναι το πρόγραμμα. Και το δικό μου, αλλά και του Γιάννη. Εξάλλου εδώ χιονίζει τις περισσότερες μέρες και είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να κάνουμε κάτι. Έχω συγκάτοικο έναν συμπαίχτη μου και ουσιαστικά τη… βγάζουμε με ταινίες μέχρι να φτιάξει ο καιρός!», ενώ είναι τόσο αφοσιωμένος στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στο ΝΒΑ που δεν του λείπουν οι… τσάρκες στην Αθήνα: «Όχι, δεν με πειράζει. Αυτοί που μου έχουν λείψει είναι οι φίλοι και τα συγγενικά μου πρόσωπα. Από εκεί και πέρα, παραμένω αφοσιωμένος στον στόχο μου».
Ένας στόχος που δεν περιορίζεται μόνο στο… ΝΒΑ: «Πλέον όλοι μπορούν να δουν ότι τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου ο Γιάννης μπορούμε να σταθούμε επάξια στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε στο μυαλό μας και θέλουμε να παίξουμε στην Εθνική Ανδρών. Αν γίνει από αυτό το καλοκαίρι, στην περίπτωση που η ομάδα πάρει μέρος στο Μουντομπάσκετ, θα είναι ό,τι καλύτερο. Πέρυσι στον Φιλαθλητικό μπορεί να έλεγαν ότι είμαστε καλοί παίχτες, αλλά δεν ήξεραν αν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε και σε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πιστεύω ότι σιγά σιγά το αποδεικνύουμε».
Ο Θανάσης, αν και είναι ο μεγάλος αδελφός μέσα στην οικογένεια (σ.σ.: ο Φράνσις, που είναι ο μεγαλύτερος όλων, ζει στη Νιγηρία), δεν είναι από τους ανθρώπους που θα δώσει συμβουλές στα μικρότερα αδέλφια του: «Ο Γιάννης ξέρει τι πρέπει να κάνει από μόνος του. Δεν χρειάζεται να του πω εγώ κάτι. Βέβαια μιλάμε συνέχεια για τα παιχνίδια μας και όσο μπορούμε παρακολουθούμε ο ένας τον άλλον. Πάντως, παρατήρηση και υπόδειξη θα κάνω όταν μου το ζητήσει εκείνος. Όπως και το αντίστροφο. Ούτε θα πει ο ένας στον άλλον «γουάου, τι φανταστικό κάρφωμα, τι φοβερή απόδοση!» και ο λόγος είναι απλός. Γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον και τις δυνατότητες που έχουμε. Οπότε, λίγο πολύ τα περιμένουμε…»
Χωρίς φυσικά να περιορίζονται μόνο σε αυτά που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα: «Από τότε που ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάσκετ, ήξερα ότι ο Γιάννης θα έφτανε στο ΝΒΑ. Ήταν ο μεγάλος στόχος! Και από μικρά παιδιά δουλεύαμε γι” αυτόν τον λόγο. Να παίξουμε με τους κορυφαίους στον κόσμο».
Όσο για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί σε όλο το ΝΒΑ γύρω από τον Γιάννη; «Πραγματικά, δεν δίνει σημασία. Σίγουρα τον κολακεύει, του αρέσει και δεν το περίμενε από τόσο νωρίς, αλλά δεν παρασύρεται. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να μπει στο γήπεδο, να κάνει καλή προπόνηση και να κερδίσει χρόνο συμμετοχής με τους Μπακς. Θέλει μόνο να δουλεύει και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Είτε κάνει προπόνηση είτε βρίσκεται σε ένα ματς του ΝΒΑ. Όλα τα άλλα τον αφήνουν αδιάφορο».
Και εξηγεί: «Σκέφτεται μόνο πώς θα γίνει καλύτερος. Τίποτε άλλο. Πραγματικά έχει εντυπωσιαστεί από αυτά που βλέπει κάθε μέρα, ενώ, απ” ό,τι μου λέει, έχει δεθεί πολύ με την ομάδα, το προπονητικό τιμ και τους συμπαίχτες του. Απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο που περνάει και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αλλωστε, οι προπονητές του αυτό του λένε. Να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να χαίρεται το παιχνίδι όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε ο Θ. Αντετοκούνμπο, που διαβεβαιώνει ότι ο αδελφός του παραμένει σεμνός και ταπεινός όταν στην ίδια πρόταση μπαίνουν ονόματα όπως ο Κέβιν Ντουράντ ή ο Πολ Τζορτζ: «Δεν ακούει τίποτα. Κλείνει τα αυτιά του σε όλα αυτά και προχωράει».
Από την άλλη, όταν ο Θανάσης έλεγε «όχι» στις ελληνικές προτάσεις που «έσκαγαν» η μία μετά την άλλη το περασμένο καλοκαίρι, ήξερε πολύ καλά τι έκανε. «Ήθελα πολύ να έρθω και εγώ στην Αμερική και οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες δυνατές. Τόσο από το NBDL, όσο και από την ομάδα μου» και τονίζει ότι το να πάει κάποιος στο ΝΒΑ από το NBDL δεν είναι τόσο ατομικό όσο… ομαδικό. «Ακόμα και να είσαι καλός στα ατομικά σου στατιστικά, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Οι υπεύθυνοι του ΝΒΑ που έρχονται και βλέπουν τα παιχνίδια του ΝΒDL δεν κοιτάζουν μόνο τις ικανότητες του κάθε παίκτη, αλλά και το πώς ανταποκρίνονται μέσα στο σύνολο. Μέσα από την ομάδα μπορείς να διακριθείς και να πείσεις το ΝΒΑ ότι αξίζεις να βρεθείς εκεί»
Καταλήγοντας, μίλησε για τον δικό του… αγώνα να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του NBA: «Το όνειρό μου είναι και εμένα να παίξω στο ΝΒΑ. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Γι” αυτό βρίσκομαι εδώ. Γι” αυτό θα συνεχίσω να παλεύω. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω. Θα γίνει φέτος; Του χρόνου; Σε δύο-τρία χρόνια; Πάντως, κάθε μέρα θα προσπαθώ σκληρά για να βρεθώ και εγώ στους καλύτερους».
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Ο ρόλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ( Καμμένος- Δημαράς- Μαριάς ) στη πολιτική σταθερότητα στη χώρα, τώρα που ο Σύριζα έχει καθαρό προβάδισμα άνω των 5 μονάδων από την καταρρέουσα ΝΔ, είναι πολύ σημαντική. Η δημιουργία ενός ευρύτερου συμμαχικού δημοκρατικού πατριωτικού μετώπου ( με τη συμμετοχή ακόμα και όσων αποστασιοποιήθηκαν από τους ΑΝΕΛ ) θα αποτελέσει ένα ισχυρό παράγοντα σταθερότητας που θα οδηγήσει σε μια ισχυρή συγκυβέρνηση Σύριζα με τους ΑΝΕΛ, με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας, αλλά ταυτοχρόνως η παρουσία των ΑΝΕΛ θα διασφαλίσει ευρύτερη αποδοχή της κυβέρνησης σε όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ θα μπουν κόκκινες γραμμές που θα ησυχάσουν όσους ανησυχούν για τη πορεία των εθνικών και θρησκευτικών θεμάτων. Μία ευρύτερη δημοκρατική πατριωτική συμμαχία με τους ΑΝΕΛ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δυναμική αλλαγή στο χώρο της οικονομίας. Η ΝΔ ως τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές ( πίσω από τη Χ.Α ) και το βενιζελοπασοκ στα όρια του 3% και η Δημαρ στο 1,5 % δεν αποτελούν πλέον παράγοντα σταθερότητας, ενώ ελάχιστοι από τους σημερινούς βουλευτές τους θα είναι στη νέα Βουλή και ευρωβουλή. Αναμένεται επίσης μεγάλη συντριβή τους στους δήμους και στις περιφέρειες. Όσο υπάρχει Στουρνάρας και αβάσταχτη φορομπηχτική πολιτική, τόσο τα ποσοστά των Σύριζα, Χρ.Α και ΑΝΕΛ θα είναι στα ύψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση