GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υγεία: «Αθώα» συμπτώματα που δεν πρέπει (σε καμία περίπτωση) να αγνοούμε

Συνήθως ένας πονοκέφαλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν... πονοκέφαλο. Άλλες φορές πάλι ίσως και να είναι μία προειδοποίηση του ...

Συνήθως ένας πονοκέφαλος δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν... πονοκέφαλο. Άλλες φορές πάλι ίσως και να είναι μία προειδοποίηση του οργανισμού, που κακώς αγνοήσαμε.
Αν ο πονοκέφαλος δε συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα ημικρανίας, μπορεί να είναι ένα σημάδι για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Το αρτηριακό αυτό εξόγκωμα εμφανίζεται στο 5% των ανθρώπων, αλλά συνήθως δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Σε σοβαρές περιπτώσεις όμως, ενδέχεται η διαφυγή του αίματος να πλημμυρίσει τον περιβάλλοντα ιστό (προκαλώντας βίαιο πονοκέφαλο) και να διακόψει την παροχή οξυγόνου. Το κάπνισμα και το οικογενειακό ιστορικό αυξάνει τις περιπτώσεις ανευρύσματος.

Ένα ανεύρυσμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά, οπότε θα πρέπει να καλέσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Όταν τα δόντια αγγίξουν κάτι παγερό, τότε αισθανόμαστε κάτι σαν αιχμηρό σούβλισμα. Σε αυτήν την περίπτωση πιθανόν το νεύρο του δοντιού να έχει καταστραφεί. Αν δεν επιδιορθωθεί γρήγορα, τα βακτήρια στο στόμα μπορεί να μολύνουν το νεύρο και ενδεχομένως και το υπόλοιπο σώμα.

Τα αντιβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της λοίμωξης, που έχει εξαπλωθεί πέρα από το στόμα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο οδοντίατρός σας αρχικά.

Ένας έντονος πόνος, σαν «σφάξιμο» στη δεξιά πλευρά του σώματος, όταν συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό, θα μπορούσε να είναι ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Αυτό συμβαίνει όταν κάτι (όπως ένα αδέσποτο κομμάτι των κοπράνων) μετακινείται μέσα στον χώρο όπου το προσάρτημα εκβάλλει στο παχύ έντερο, εμποδίζοντας το. Σύντομα το όργανο προσβάλλεται.

Μία άλλη περίπτωση είναι να πρόκειται για μια κύστη στις ωοθήκες. Συνήθως αυτές οι κύστες εξαφανίζονται από μόνες τους αλλά καλό θα ήταν και στις δύο περιπτώσεις να αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Μία αίσθηση καούρας ή έντονης πίεσης στο στήθος, θα πρέπει να σας ανησυχήσει όταν επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς μπορεί να κινδυνεύετε από κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Τα συμπτώματα τείνουν να είναι λιγότερο σοβαρά στις γυναίκες παρά στους άνδρες, έτσι ώστε μπορεί μία γυναίκα να παρερμηνεύσει εύκολα την όποια πίεση.

Ωστόσο, εάν ο πόνος είναι έντονος δεν είναι φυσιολογικό σημάδι και θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Στην περίπτωση των γυναικών, που αισθάνονται έντονο κενό και φούσκωμα στο στομάχι αρκετά συχνά και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ενδεχομένως να πρόκειται για καρκίνο των ωοθηκών. Τα πρόωρα μάλιστα συμπτώματα, σύμφωνα με τους ειδικούς είναι φούσκωμα, πυελικό ή κοιλιακό άλγος και δυσκολία στο φαγητό.

Ο καρκίνος των ωοθηκών δεν είναι τόσο κοινός όσο του μαστού ή του πνεύμονα, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος αν έχετε οικογενειακό ιστορικό ή αν δεν έχετε υπάρξει ποτέ έγκυος.

Εάν αισθάνεστε τα πόδια σας να καίνε ασυνήθιστα, μπορεί να πάσχετε από φλεβική θρόμβωση. Στην ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν οι καπνιστές και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε μασάζ στην περιοχή ή να περπατήσετε για μεγάλο διάσημα, καθώς ο θρόμβος μπορεί να «ταξιδέψει» μέσα στις φλέβες σας μέχρι τους πνεύμονές και να διακόψει την παροχή οξυγόνου στον οργανισμό. Επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας για να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις. clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση