GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ νίκησε. Πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Διαπίστωσε ότι (τουλάχιστον) η σχέση του Ιβάν Μπρέσεβιτς με τα δίχτυ...


Η ΑΕΚ νίκησε. Πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Διαπίστωσε ότι (τουλάχιστον) η σχέση του Ιβάν Μπρέσεβιτς με τα δίχτυα παραμένει καλή.
Όλα αυτά όμως απέχουν πολύ απ’ όσα περίμενε ο κόσμος της -ειδικά μετά από κακές εμφανίσεις.
Δείχνοντας ξανά πρόβλημα απέναντι σε πολυπρόσωπες άμυνες, η «Ένωση» χρειάστηκε ένα γκολ του Κροάτη (που είχε μπει αλλαγή) για να επικρατήσει 1-0 του Αστέρα Βάρης.
Και παρόλο που έφτιαξε κατόπιν κι άλλες ευκαιρίες (κι ένα τέρμα του Πεταυράκη που κακώς δε μέτρησε) οι πρώτες αποδοκιμασίες που άκουσε στο ημίχρονο επιβεβαίωσαν πως έχει δρόμο για να επιστρέψει στις εμφανίσεις που απαιτούν οι φίλοι της.
Πώς έπαιξε
Με κάποιες εκπλήξεις στην ενδεκάδα -είτε λόγω απουσιών, είτε λόγω της θέλησης του Τραϊανού Δέλλα να δώσει ευκαιρίες- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Πέραν λοιπόν των Καραγκιολίδη και Ανάκογλου (που ήταν εκτός αποστολής), στον πάγκο έμειναν οι Σταθάκης και Μπρέσεβιτς. Έτσι, βασικός ξεκίνησε έπειτα από καιρό ο Πόποβιτς, ενώ θέση στο βασικό σχήμα πήρε κι ο Τσούπρος.
Με αυτά τα δεδομένα, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ” τα δοκάρια ο Βούρας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Ρόβας, Τσούπρος και Αργυρίου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γεωργέας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Πόποβιτς (αριστερά), Γροντής (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Ντακόλ.
Το ματς
Αν κάποιος δεν ήξερε -κι έβλεπε πώς μπήκε η ΑΕΚ στο ματς- θα νόμιζε ότι πήγαινε τρένο μέχρι σήμερα. Ότι δεν προερχόταν από δυο εμφανίσεις (η μια μάλιστα με τον σημερινό της αντίπαλο) που θίγουν τον κόσμο της. Για περισσότερο από μισό ημίχρονο λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» δεν προβλημάτιζαν τον Αστέρα Βάρης. Δεν τον έκαναν να μοιάζει ερασιτεχνική ομάδα απέναντι σε επαγγελματική. Και χωρίς κίνηση κι ιδέες στην ανάπτυξη, του επέτρεπαν ν’ αμύνεται άνετα.
Ακόμα όμως κι όταν κατάλαβε ότι η εικόνα της προσέβαλε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό της -κι ανέβασε την απόδοσή της- η «Ένωση» δεν άλλαξε κάτι. Γιατί έδειξε μεν διάθεση. Πίεσε ψηλά. Έχασε ευκαιρίες καλές (όπως το πλασέ του Γροντή που απέκρουσε ο γκολκίπερ) κι άλλες… εκνευριστικές (όπως τα βιαστικά τελειώματα των Πλατέλλα και Ντακόλ). Δεν μπόρεσε όμως να βάλει ένα γκολ και ν’ αποφύγει τη -δικαιολογημένη- γκρίνια της εξέδρας στο ημίχρονο.
Ούτε αυτό ήταν αρκετό για να συνέλθει όμως. Διότι και μετά την επιστροφή απ’ την ανάπαυλα, η εικόνα της ΑΕΚ παρέμενε προβληματική. Η εικόνα του Πόποβιτς (ειδικά) δεν παρέμενε προβληματική, γιατί γινόταν όλο και… χειρότερη. Σχεδόν ειρωνικά όμως, αυτό βγήκε σε καλό στην «Ένωση». Όταν ο Δέλλας αποφάσισε ν” αλλάξει τον Κροάτη με τον Μπρέσεβιτς. Κι ο συμπατριώτης του έφτιαξε (μαζί με τον Κορδέρο) και ολοκλήρωσε ένα απ’ τα πιο όμορφα γκολ των «κιτρινόμαυρων» φέτος.
Το ακόμα πιο ενθαρρυντικό της παρουσίας του ωστόσο ήταν πως η ομάδα έδειχνε πιο απειλητική με τον ίδιο μέσα. Έστω κι αν σπαταλούσε τετ-α-τετ (σαν αυτό που του κέρασε ο Πλατέλλας και του ‘βγαλε ο γκολκίπερ). Διότι στο τελευταίο εικοσάλεπτο η «Ένωση» έφτιαξε περισσότερες φάσεις απ’ όλες όσες είχε φτιάξει μέχρι εκείνο το σημείο. Πέτυχε ένα γκολ με τον Πεταυράκη που (κακώς) δε μέτρησε. Και κάπως σαν να διασκέδασε τις εντυπώσεις για την ισχνή νίκη που τελικά πέτυχε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Πεταυράκης, Ρόβας, Τσούπρος, Αργυρίου, Γεωργέας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Γροντής, Πόποβιτς (61’ Μπρέσεβιτς), Ντακόλ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σταθάκης, Τσουκαλάς, Ντούνης, Τσεβάς, Κατσικάς, Παυλής
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΡΗΣ (Πέτρος Τσιγκούλης): Ούσιος, Σχίζας, Κόπελας (81’ Κριλής), Πλίτσης, Σκουρλής, Παπαδημητρόπουλος, Μίχος, Φωστέρης, Καζαντζής (74’ Κωβαίος), Ζώνας, Ανδρεαδάκης (89″ Μπράχος)
Στον πάγκο έμειναν οι: Δρακοντίδης, Μαρινάκης, Σινάνι, Χριστόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζουανόπουλος (Αχαΐας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ
Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση