GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Άρχισαν έρευνες για εμπορία υιοθετημένων παιδιών

Η Ρωσία ξεκίνησε μια έρευνα για τη φερόμενη διακίνηση παιδιών προς τις ΗΠΑ μετά την έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς η οποία έκανε...

Η Ρωσία ξεκίνησε μια έρευνα για τη φερόμενη διακίνηση παιδιών προς τις ΗΠΑ μετά την έρευνα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς η οποία έκανε λόγο για εμπορία υιοθετημένων παιδιών, κάποια από τα οποία είχαν γεννηθεί στη Ρωσία, μέσω Διαδικτύου.
Η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας άνοιξε την υπόθεση μετά τις καταγγελίες ότι «υιοθετημένα παιδιά από τη Ρωσία μεταφέρονταν σε άλλες οικογένειες», γεγονός το οποίο «παραβιάζει τα δικαιώματά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Βλαντίμιρ Μάρκιν.
Η έρευνα του Ρόιτερς αποκάλυψε μια παράνομη αγορά μέσω της οποίας γονείς αναζητούσαν νέες οικογένειες για τα παιδιά που είχαν υιοθετήσει και πλέον δεν ήθελαν.
Ο Μάρκιν πρόσθεσε ότι 26 παιδιά από τη Ρωσία ήταν μεταξύ αυτών που ανταλλάσσονταν μέσω φόρουμ στο Yahoo! και το Facebook. Στη συνέχεια κάποια από αυτά τα παιδιά ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
Η Ρωσία απαγόρευσε πριν περίπου ένα χρόνο τις υιοθεσίες παιδιών από αμερικανικές οικογένειες, αντιδρώντας σε ένα νόμο του αμερικανικού Κογκρέσου που απαγόρευε την παροχή βίζας σε Ρώσους που φέρονταν να έχουν παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση