GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα την «Παγκόσμια ημέρα Αναπηρίας» να αποκλείσουμε τις ανάπηρες νοοτροπίες

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης. Αυτές τις τραγικές στιγμές για τον τόπο μας, της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης,...


Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης.

Αυτές τις τραγικές στιγμές για τον τόπο μας, της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης, πρέπει να προστατεύονται, οι συνθήκες...
διαβίωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των συνάνθρωπών μας με αναπηρία.

Το αναπηρικό κίνημα μέσα από πολύπλευρες και συντονισμένες δράσεις του υψώνει τη φωνή του, αγωνίζεται με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης και της συνειδητοποίησης της διαφορετικότητας.

Το αναπηρικό κίνημα, σήμερα αγωνίζεται ακόμη, για να διατηρήσει την ακεραιότητά του απέναντι σε πολιτικές ισοπεδωτικές που απαξιώνουν την ανθρώπινη υπόσταση. Πολιτικές που βλέπουν μόνο αριθμούς και που κόβουν παροχές ανεξέλεγκτα.

Επιβεβλημένη είναι η σύμπραξη όλης της ενεργής κοινωνίας για την κατοχύρωση και προάσπιση των αυτονόητων.

Του δικαιώματος στη ζωή.

Του δικαιώματος για πρόσβαση σε όλα όσα οι «υπόλοιποι» οι πολλοί, ρατσιστικά έχουν αποκλείσει. Πρόσβαση σε όσα οι διοικούντες, με το πρόσχημα της κρίσης, έχουν βιαίως και ευκόλως αφαιρέσει.

Σήμερα, με όλα αυτά που έχουν συμβεί στη χώρα μας, έχει αποδειχθεί πως δεν υπάρχουν ανάπηροι άνθρωποι αλλά ανάπηρες δομές, ανάπηρες νοοτροπίες και πρακτικές και κυρίως νοσηρά μυαλά.

Ας προστατέψουμε ο καθένας από τη θέση του, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που ζουν ανάμεσά μας και θέλουν να επιβάλλουν το παράλογο και το διεστραμμένο ως κανόνα ζωής της νέας οικονομικής κατοχής.

Ανθρωπιά, δικαιοσύνη και ισοπολιτεία για όλους!

Ο καθένας από τη θέση του, μπορεί!

news4all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση