GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνήγορος Κάντα: Ο πελάτης μου θα μιλήσει και θα προβεί σε αποκαλύψεις

Απολογείται ο πρώην αν. διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ για τα περίπου 14 εκατ. δολάρια που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του και φέρον...


Απολογείται ο πρώην αν. διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ για τα περίπου 14 εκατ. δολάρια που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του και φέρονται να σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων. Τι είπε ο συνήγορός του
Ο συνήγορος του πρώην στελέχους του ΥΠΕΘΑ, την περίοδο 1996-2002, δήλωσε έξω από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα, ότι ο κ. Κάντας σκοπεύει να πει «όλη την αλήθεια για τα 14 εκατομμύρια δολάρια που βρέθηκαν σε λογαριασμούς off shore σε τράπεζα της Σιγκαπούρης και του ανήκουν».
Ο Αντώνης Κάντας, που αυτή την ώρα απολογείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, με αφορμή το λογαριασμό που εντοπίστηκε στη Σιγκαπούρη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κάντας προτίθεται να «μιλήσει», να αναφέρει όσα γνωρίζει στην ανάκριση, κάτι που ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών αλλά και κατηγορουμένων. Η εκτίμηση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη είναι ότι αν ο κατηγορούμενος δώσει στοιχεία για υποθέσεις δωροδοκίας, καθώς φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει και σε αποκαλύψεις αγνώστων μέχρι τώρα στη δικαιοσύνη υποθέσεων παράνομων πληρωμών, θα ανοίξει ο δρόμος και προς άλλες κατευθύνσεις τόσο για πρόσωπα που έδωσαν αλλά και πρόσωπα που πήραν χρήματα.
Σημειώνεται ότι ο επίμαχος λογαριασμός εντοπίστηκε μετά από ενέργειες και έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα και φαίνεται να διακινήθηκαν μέσω αυτού χρήματα από δύο off shore εταιρείες στις οποίες ο Αντώνης Κάντας αναφέρεται ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ».
Ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί ξανά πριν λίγους μήνες, με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά τη δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του, είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΕ. ΑΝΤΕ ΛΕΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΙ.
    ΛΙΑΠΗΣ ΑΧΡΕΙΟΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΤΖΙΠ Η ΒΡΩΜΑ.ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΑΙΣΧΗ ΕΚΑΝΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση