GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακαλύφθηκε αρχαίος μαζικός τάφος στην Κίνα

Εντοπίστηκαν τα κρανία πάνω από 80 νεαρών γυναικών Αρχαιολόγοι στην Κίνα ανακάλυψαν κρανία περισσοτέρων από 80 νεαρών γυναικών, οι οποί...

Εντοπίστηκαν τα κρανία πάνω από 80 νεαρών γυναικών

Αρχαιολόγοι στην Κίνα ανακάλυψαν κρανία περισσοτέρων από 80 νεαρών γυναικών, οι οποίες πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν πριν από περίπου 4.000 χρόνια.

Τα κρανία βρέθηκαν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, που οι ειδικοί εκτιμούν ότι ήταν ένας μαζικός τάφος, σε μια περιοχή όπου υπήρχε μια νεολιθική πόλη στα βόρεια της επαρχίας Shaanxi.

Στον τάφο δε βρέθηκαν οστά από τον υπόλοιπο σκελετό των γυναικών, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι είχαν πέσει θύματα ανθρώπινων θυσιών, οι οποίες ενδεχομένως να συνδέονταν και με τις τελετές ίδρυσης της αρχαίας αυτής πόλης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα κρανία «ίσως σχετίζονται με την κατασκευή του εξωτερικού τείχους της πόλης και με θρησκευτικές τελετουργίες ή τελετές θεμελίωσης, προτού ξεκινήσουν οι εργασίες».

«Θα μπορούσε ακόμη να έχει υπάρξει ένα ξέσπασμα μαζικής βίας ή εθνοτικών συγκρούσεων στην περιοχή εκείνο το χρονικό διάστημα, καθώς τα αρχαία εκείνα χρόνια οι άνθρωποι είχαν την τάση να θυσιάζουν τους εχθρούς ή τους αιχμαλώτους τους» ανέφερε ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Η ανακάλυψη αυτή δεν είναι η πρώτη του… «είδους της», καθώς έχουν εντοπιστεί κι άλλες φορές ανθρώπινα οστά που σχετίζονται με ανθρώπινες θυσίες στην αρχαία Κίνα, προσθέτει το Channel News Asia.

Οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες θάβονταν μαζί με τους υπηρέτες και τις παλλακίδες τους, τους οποίους είτε σκότωναν, ή σε άλλες περιπτώσεις τους έθαβαν μέχρι και ζωντανούς.

(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση