GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο έλεος του Στουρνάρα η πτηνοτροφία Άρτας και στο έλεος των καρτέλ τα εσπεριδοειδή του νομού

Με τα τεράστια προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής, που κυρίως εστιάζονται στην πτηνοτροφία και στα εσπεριδοειδή, ασχολήθηκε ο Βουλ...


Με τα τεράστια προβλήματα της πρωτογενούς παραγωγής, που κυρίως εστιάζονται στην πτηνοτροφία και στα εσπεριδοειδή, ασχολήθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας των...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη νέα περιοδεία του στην Άρτα.

«Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός του Νομού, που απασχολεί 105 παραγωγούς, 280 εργαζόμενους, έχει το 10% της πανελλαδικής αγοράς με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 12.000.000 κοτόπουλα, είναι στα χέρια του δυνάστη της ελληνικής οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα.

Από το συγκεκριμένο Υπουργό, εξαρτάται εάν αυτή η πτηνοτροφία θα σταθεροποιηθεί και θα πάρει το δρόμο της ανάπτυξης που μπορεί και δικαιούται ή θα κατεβάσει ρολά, δημιουργώντας τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην οικονομία της Άρτας».

Αυτό δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ στους δημοσιογράφους, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα γραφεία του Συνεταιρισμού, μαζί με τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ Αντώνη Βασιλείου, τον Τομεάρχη Ηπείρου Κώστα Ευθυμίου, μέλη της τοπικής Συντονιστικής και την Πολιτευτή Β’ Αθήνας του Κινήματος Λία Εγγλέζου η οποία έχει την ευθύνη της οργάνωσης και του συντονισμού των δράσεων του Βουλευτή Επικρατείας και στην Ήπειρο και στα Ιόνια νησιά.

Σύμφωνα με τα όσα ενημέρωσε τον Τέρενς Κουίκ η Διοίκηση του Συνεταιρισμού, όλες οι συσσωρευμένες οφειλές, που ξεπερνούν τα 50.000.000 ευρώ, έχουν μπει στο δρόμο της ρύθμισης. Σε όλη τη χρήση του 2013 γίνονται κανονικά οι τρέχουσες πληρωμές προσωπικού, εφορίας, ασφαλιστικών ταμείων, προμηθευτών κλπ.

Το μεγάλο αγκάθι παραμένουν τα 18.000.000 χρέη προς το ΙΚΑ (κεφάλαιο συν πρόστιμα).

Οι μνημονιακοί νόμοι επιβάλλουν αυτή η αποπληρωμή να γίνει το πολύ σε 24 μηνιαίες δόσεις, γεγονός αδύνατον, καθώς ο Συνεταιρισμός μπορεί εγγυημένα να καταβάλλει σε ετήσια βάση ποσά που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.

«Ένα ΙΚΑ που ασφυκτιά από ελλείμματα, γιατί αποποιείται αυτό το πολύ σοβαρό ποσό που μπορούμε να του καταβάλλουμε κάθε χρόνο;», ρωτούσαν οι Διοικούντες το Συνεταιρισμό, τον Βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ο Τέρενς Κουίκ υποσχέθηκε ότι το θέμα αυτό θα το φέρει στη Βουλή με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο Άρτας, όπου είχε ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τη Διοίκηση, όσο και με τους εργαζόμενους.

Το αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης συνοψίζεται σε μία φράση του Επιστημονικού Διευθυντή του Νοσοκομείου, ο οποίος είναι και ιατρός στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας:

«Με το νέο τσεκούρωμα 30% στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου μας το 2014, θα γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω».

Τονίζεται εδώ ότι πρόπερσι το Νοσοκομείο είχε προϋπολογισμό 24,5 εκατομμύρια, πέρυσι 12, 5 εκατομμύρια και από του χρόνου 8,9 εκατομμύρια, με ό, τι αυτό σημαίνει στη δραματική υποβάθμιση του τομέα Υγείας, όχι μόνο για τους κατοίκους του Νομού Άρτας, αλλά και για όλα τα περιστατικά που έρχονται από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, από την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, πολλές φορές και από τα Βόρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κατέβουν σε μία τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα καταθέσει Ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας, παραθέτοντας τον κατάλογο όλων των ελλείψεων που καταγράφονται τώρα και που θα γίνουν δραματικότερες από την 1η του έτους.

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, ενημερώθηκε επίσης και για το τεράστιο πρόβλημα στα εσπεριδοειδή, που κάποτε ήταν μία σεβαστή πλουτοπαραγωγική πηγή των κατοίκων του Νομού Άρτας.

Για παράδειγμα, τα πορτοκάλια, υπέστησαν φέτος νέα μείωση στην τιμή πώλησης από τον παραγωγό στα συσκευαστήρια. Το κιλό έφτασε στο ασύμφορο επίπεδο της… ελεημοσύνης 0,8 λεπτά!

Υπόψη ότι Βούλγαροι έμποροι έφθασαν στην Άρτα για να αγοράσουν τα πορτοκάλια με 0,25 λεπτά το κιλό, αλλά τα «αόρατα» κυκλώματα παρενέβησαν και επικαλούμενα σαθρούς και ασαφείς νόμους της ΕΕ, σταμάτησαν σε λίγες μέρες αυτή τη συμφέρουσα πώληση, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί των εσπεριδοειδών να πέσουν και πάλι στα χέρια των γνωστών ελληνικών καρτέλ.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα προβλήματα του Νομού, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε και τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, με τον οποίο είχαν μία πολύ ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση κυρίως για τις δυσκολίες που έχει η Δευτεροβάθμια αιρετή Αυτοδιοίκηση με τις τεράστιες περικοπές κονδυλίων που έχουν επιβάλλει τα μνημόνια.

«Μας έχουν φορτώσει πολλές αρμοδιότητες, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων», είπε ο κ. Ψαθάς στον Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ότι «οι Περιφέρειες και οι Αντιπεριφέρειες γίνονται μπαλάκι από το ένα Υπουργείο στο άλλο, αδυνατώντας πολλές φορές να εκπληρώσουν τους σκοπούς τους».

Ο κ. Ψαθάς επιβεβαίωσε την σταθεροποιητική πορεία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα «να τελειώνει επιτέλους η Ιονία Οδός η οποία αναμφισβήτητα θα φέρει ανάπτυξη και μόνο, στην περιοχή της Ηπείρου».

ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Τέρενς Κουίκ στην Άρτα, ήταν στο Νεοχώρι, όπου συναντήθηκε με τα Σωματεία των Ψαράδων του Δήμου Νικολάου Σκουφά και του Δήμου Αράχθου όπως και με αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών.

Οι συνομιλητές του Τέρενς Κουίκ έθεσαν διάφορα ζητήματα, τα περισσότερα των οποίων επικεντρώθηκαν στις πολύ σοβαρές περιβαλλοντολογικές οχλήσεις που δέχεται ο Αμβρακικός με απόβλητα που πέφτουν στον Λούρο ποταμό, από την έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στα παράκτια χωριά και πόλεις, από την ύπαρξη πολλών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας σε αυτή την «κλειστή θάλασσα» κλπ.

Συζήτηση έγινε επίσης και για την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου που απαγορεύει τη μηχανολογική αναβάθμιση των αλιευτικών σκαφών και κυρίως στο κομμάτι της ιπποδύναμής τους.

Και για το θέμα αυτό και για το θέμα του «βιασμού» του Αμβρακικού, ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει Ερωτήσεις σε συνεργασία με την αρμόδια Τομεάρχη Ραχήλ Μακρή, με την οποία θα επισκεφθεί σύντομα και πάλι αυτή την περιοχή.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ επέστρεψε ήδη στην Αθήνα για τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής επί του νέου απαράδεκτου προϋπολογισμού που κατέθεσε η συγκυβέρνηση για το 2014.

Την Παρασκευή ή το Σάββατο το πρωί, αναμένεται να μιλήσει και ο ίδιος ως Τομεάρχης Εξωτερικών, τόσο για το νέο τσεκούρωμα στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, όσο και για τα εθνικά θέματα που έχουν πάρει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση