GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τιμ Μπέρνερς Λι: Βραβείο όχι δίωξη στον Σνόουντεν

Αυτοί που αποκαλύπτουν απόρρητες πληροφορίες για να προειδοποιήσουν την κοινή γνώμη θα πρέπει να δέχονται συγχαρητήρια ...


Αυτοί που αποκαλύπτουν απόρρητες πληροφορίες για να προειδοποιήσουν την κοινή γνώμη θα πρέπει να δέχονται συγχαρητήρια και όχι να διώκονται, δήλωσε την Πέμπτη ο πατέρας του Ίντερνετ Τιμ Μπέρνερς-Λι μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

“Όταν οι έλεγχοι και οι ισορροπίες δεν λειτουργούν, οι whistleblowers, οι καταμηνυτές ατασθαλιών, είναι αυτοί στους οποίους η κοινωνία μπορεί να υπολογίζει”, δήλωσε.

“Επειδή επιτελούν το σημαντικό λειτούργημα να σώζουν την κοινωνία όταν αυτή βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση, κατά συνέπεια οφείλουμε, πιστεύω, να βρούμε μια μορφή διεθνούς αναγνώρισης για τους whistleblowers”, δήλωσε ακόμη ο Μπέρνερς-Λι.

Ο ίδιος εξήγησε πως δεν φαντάζεται ότι θα τους απονέμεται αυτομάτως το Νόμπελ Ειρήνης, αλλά μάλλον να τους χορηγείται μια “αμνηστία”.

Ο Μπέρνερς-Λι αναφέρθηκε στην περίπτωση του πρώην συμβούλου της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν. “Υπήρχαν κατά κάποιον τρόπο έλεγχοι και ισορροπίες εγκατεστημένοι στο σύστημα, κυρίως στο αμερικανικό σύστημα. Απέτυχαν”, τόνισε.

Αναφερόμενος στις εκκλήσεις να εξεταστούν τα μέσα για να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή, θεώρησε “αφελές” να πιστεύει κανείς πως υπάρχουν αλάθητα μέτρα.

“Πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτά τα συστήματα θα καταστούν κι αυτά αποτυχημένα στο μέλλον”, προειδοποίησε αυτός ο βρετανός φυσικός ο οποίος φαντάσθηκε πριν από πάνω από 25 χρόνια το δίκτυο του Ίντερνετ ενώ εργαζόταν για Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη, Βρίσκεται στον ΟΗΕ για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Πηγή: www.nooz.gr

1 σχόλιο

  1. Το Ιντερνέτ δεν το ανακάλυψε αυτός αλλά είναι εξέλιξη του Arpanet του Αμερικάνικου στρατού.
    Αυτό που εφτιαξε το CERN ήταν ενας www browser και το απαραίτητο service όπως είναι το ftp το email κλπ.
    Αρκετά με την παραπληροφόρηση των φυσικών
    που για να δικαιολογήσουν τα τεράστια ποσά που έχουν σπαταλήσει με μηδενικά πρακτικά αποτελέσματα απο το 50 και μετά
    έχουν οικειοποιηθεί ψευδώς τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση